Zabavno i borbeno na dečjim sportskim igrama u Orljanu

Sportske igre dece u organizaciji predškolske ustanove “Lane” iz Doljevca, prve takve vrste kod nas, uspešno su održane danas na igralištu u Orljanu. Ovaj šareni, veseli dogadjaj, protkan dobrom zabavom i sportskim duhom svih ovih malih učesnika, a velikih tamičara okupio je na jednom mestu mnogo dece, roditelja, vaspitača i ostalih posetilaca koji su vatreno  navijali i bodrili svoje favorite. Preko 180-toro dece podeljenih u 14 grupa i to tri mešovite i jedanaest predškolskih ekipa iz naše opštine nadmetalo se u pet disciplina na ovoj, za naše prostore jedinstvenoj, dečjoj smotri.

Prvi su na sportski teren izašli oni najmladji, deca starosti od tri do pet godina iz mešovitih grupa iz Doljevca, Orljana i Pukovca.  Najuspešniji su, u tri discipline, bili orljanski mališani i to  u bacanju čunjeva, skakanju u džaku i skoku u dalj, dok su doljevčani  bili prvi u nošenju vode. Pukovčani su bili najistrajniji u nadvlačenju konopca, pobedivši najpre doljevčane, a onda i orljanske takmičare, koji se, moramo priznati, do poslednjeg trenutka nisu dali. Držali su se konpca, čak i kad su se tokom nadvlačenja, u žaru borbe, neki od njih našli  na zemlji.

Naveći uspeh medju predškolcima imali su mališani iz Malošišta. Samo malo iza njih, po sportskim veštinama i borbenosti, bila su deca iz Šainovca, a treći su ovoga puta bili dečaci i devojčice iz Čapljinca.

Za mališane je organizator obezbedio osveženje nakon „napornog“ takmičenja, a za najbolje ekipe pripremljene su igračke. Bitno je pobediti, ali je još bitnije dobro se zabaviti i družiti, što je i osnovni cilj ovakvih okupljanja, a toga danas nije manjkalo. Naprotiv.

Inače, svaka ekipa imala je majice prepoznatljivih boja, kao i zvanično ime tima, pa je tako bilo Leptirića, Smajlića, Baštovančića, Zvezdica, Cvetića.

Voditelj ovog dogadjaja bio je Vlasta Cenić, a kako bi sve proteklo u najboljem redu i u skladu sa pravilima,  sva nadmetanja su nadgledale sudije. Sve vreme je na igralištu  bila prisutna i medicinska ekipa.

U predškolskoj ustanovi „Lane“, kako su nam rekli, nadaju se da će ova manifestacija zaživeti i postati tradicionalna, kao što je to maskenbal, koji ovdašnje mališane očekuje već 1. juna.

J.Kozomara              

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *