Završen tradicionalni kamp Crvenog krsta Doljevac

Danas je završen tradicionalni kamp Crvenog krsta Doljevac. Kamp je okupio 15 polaznika iz šest opština, a mnogi privrednici su se uključili i donacijama podržali održavanje kampa, kaže Marija Milojević iz ove organizacije. Pored brojnih aktivnosti održana je i seminar za nove edukatore u okviru Programa borbe protiv trgovine ljudima.   Seminar je održan po stadndardizovanoj agendi Crvenog krsta Srbije, a u realizaciji su učestvovali treneri iz organizacija Crvenog krsta iz Prokuplja, Kruševca i Voždovca.

Kamp su vodili i volonteri Crvenog krsta, a jedan od njih je Ignjat Jovanović iz Prokuplja, koji je ranijih godina bio učesnik kampa, a sada se našao u ulozi predavača.

  • Još od 2012.godine sam redovno pohađao kamp, a sada sam volonter koji vodi kamp. Za vreme druženja polaznicima je prezentovan rad Crvenog krsta Srbije i Doljevca počev od raznih edukacija, odnosno borbe protiv bolesti zavisnosti, trgovine ljudima, promocije humanih vrednosti …- kaže Ignjat volonter i predavač CK Doljevac.

Pored toga održane su i likovno-literarne radionice i održan je dramski prikaz prve pomoći.

Kroz standardizovanu prezentaciju i radionice, budući edukatori su bliže upoznati sa trgovinom lјudima kao ozbilјnim društvenim problemom, sa njenim fazama, oblicima ali i merama opreza o kojima će posebno informisati cilјne grupe sa kojima će, kao edukatori, imati kontakt.  Polaznici su tokom svih aktivnosti bili veoma zainteresovani, aktivno su učestvovali u diskusijama i trudili se da nadograde svoje znanje.

Tokom dvodnevnog seminara, budući edukatori su imali priliku da se po prvi put nađu u ulozi predavača na temu borbe protiv trgovine lјudima, osmišlјavajući radionice koje su potom i prezentovali ostatku grupe. Nakon što su uvideli greške do kojih je došlo, kroz prezentaciju “Kako biti dobar predavač” čuli su na koji način treba da se ponašaju i šta je sve potrebno da urade kako bi im radionice tokom budućeg rada bile uspešne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *