home Društvo, Vesti Završen tradicionalni kamp Crvenog krsta Doljevac

Završen tradicionalni kamp Crvenog krsta Doljevac

Danas je završen tradicionalni kamp Crvenog krsta Doljevac. Kamp je okupio 15 polaznika iz šest opština, a mnogi privrednici su se uključili i donacijama podržali održavanje kampa, kaže Marija Milojević iz ove organizacije. Pored brojnih aktivnosti održana je i seminar za nove edukatore u okviru Programa borbe protiv trgovine ljudima.   Seminar je održan po stadndardizovanoj agendi Crvenog krsta Srbije, a u realizaciji su učestvovali treneri iz organizacija Crvenog krsta iz Prokuplja, Kruševca i Voždovca.

Kamp su vodili i volonteri Crvenog krsta, a jedan od njih je Ignjat Jovanović iz Prokuplja, koji je ranijih godina bio učesnik kampa, a sada se našao u ulozi predavača.

  • Još od 2012.godine sam redovno pohađao kamp, a sada sam volonter koji vodi kamp. Za vreme druženja polaznicima je prezentovan rad Crvenog krsta Srbije i Doljevca počev od raznih edukacija, odnosno borbe protiv bolesti zavisnosti, trgovine ljudima, promocije humanih vrednosti …- kaže Ignjat volonter i predavač CK Doljevac.

Pored toga održane su i likovno-literarne radionice i održan je dramski prikaz prve pomoći.

Kroz standardizovanu prezentaciju i radionice, budući edukatori su bliže upoznati sa trgovinom lјudima kao ozbilјnim društvenim problemom, sa njenim fazama, oblicima ali i merama opreza o kojima će posebno informisati cilјne grupe sa kojima će, kao edukatori, imati kontakt.  Polaznici su tokom svih aktivnosti bili veoma zainteresovani, aktivno su učestvovali u diskusijama i trudili se da nadograde svoje znanje.

Tokom dvodnevnog seminara, budući edukatori su imali priliku da se po prvi put nađu u ulozi predavača na temu borbe protiv trgovine lјudima, osmišlјavajući radionice koje su potom i prezentovali ostatku grupe. Nakon što su uvideli greške do kojih je došlo, kroz prezentaciju “Kako biti dobar predavač” čuli su na koji način treba da se ponašaju i šta je sve potrebno da urade kako bi im radionice tokom budućeg rada bile uspešne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *