Završeni radovi na Obrazovnom centru u Doljevcu

Obrazovni centar u Doljevcu juče su posetili  predstavnici Ministarstva privrede. Tom prilikom izvršena je primopredaja objekta za završetak druge faze i za par dana ovaj kompleks biće spreman za unošenje nameštaja i neophodne prateće opreme. U ovom obrazovnom kompleksu u prizemlju biće smeštene prostorije predškolske ustanove „Lane“ Doljevac, a na spratu biće srednja stručna škola. Još uvek nije odlučeno za koji obrazovni profil će se školovati budući srednjoškolci.

Vrednost radova je preko 185 miliona dinara, rekao je Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac. Ministarstvo privrede je u prvoj fazi izdvojilo 37 miliona dinara, a u drugu završnu fazu finansiralo je sa oko 55 miliona dinara. Ostala finansijska sredstva za završetak radova, iz sopstvenih sredstava, izdvojila je lokalna samouprava u Doljevcu.

Od unutrašnjih radova ostalo je samo da se kompletno očiste sve prostorije, koje su urađene po najnovijim standardima.

Kako kaže Pešić,  najpre će se srediti kompletna kuhinja za potrebe predškolske ustanove, a zatim i prostorije gde će boraviti mališani. Takođe, biće kompletno novim nameštajem, uređene i kancelarijske prostorije vrtića „Lane“. On se nada da će za par meseci, koliko im je potrebno da sprovedu postupak javne nabavke u otvorenom postupku za pribavljanje opreme i ugradnju nameštaja i opreme, mališani konačno boraviti i novim prostorijama.

Uporedo, biće kompletno opremljene i prostorije srednje stručne škole.

M.Jovanović/Foto i video: D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *