Zbog štrajka pošta kasni i u Doljevcu

Štrajk poštara paralisao je dostavu pisama, ali i drugih paketa, a ovakva situacija traje već treću nedelju. Poštari kažu da razumeju nezadovoljstvo gradjana i institucija koje zbog njihovog štrajka ne dobijaju potrebnu dokumentaciju, ali dodaju da su na to bili primorani, prenosi BBS na srpskom. Podsetimo, kuriri, poštari i pojedini šalterski službenici Pošte Srbije u pojedinim gradovima obustavili su rad do daljeg nezadovoljni uslovima rada, pre svega platom. Štrajkači traže povećanje plata za 30 odsto, kao i da se zaposli veći broj ljudi zbog povećanog obima posla, posebno kurira i poštara, dodatni novčani bonus iz dobiti preduzeća za 2022. godinu, kao i ostavku v.d. direktora Zorana Đorđevića.

Iako ne štrajkuju sve pošte u Srbiji, zbog obustave rada onih koji su se na taj potez odlučile u mnogome je blokiran rad i ostalih, a takvih je prema procenama oko trećina. Kako smo saznali doljevački poštari raznose pošiljke i pisma koja imaju, ali nema razmene pošiljki sa distributivnim centrima, tako da je obim posla smanjen. S druge strane kurirske službe sa kojima smo kontaktirali kažu da  veliki deo pošiljki gradjanstvo i institucije preusmeravaju na njih, te imaju posla više no ikada ranije.

Od 24. oktobra kada je počeo štrajk, sa nezadovoljnim radnicima razgovarali su i čelnici Pošte Srbije i ministar za informisanje i telekomunikacije Mihailo Jovanović, ali sastanci su završeni bezuspešno, rekli su predstavnici štrajkača, a prenosi BBS na srpskom. Nije poznato koliko je tačno poštara obustavilo rad, a njihovi predstavnici tvrde da ih je oko 5.000.U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi.

One thought on “Zbog štrajka pošta kasni i u Doljevcu”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *