Zdravstveni pregledi u udruženju invalida Živeti uspravno

IMG-f4e316c24bfd9e42b7d81e06604ab904-VMerenje šećera u krvi, krvnog pritiska, kao i skrining na najučestalije bolesti našeg stanovništva, organizovane su danas u saradnji sa  Domom zdravlja u doljevačkom udruženju invalida Živeti uspravno. Odziv članova udruženja je i ovoga puta bio jako dobar, a saradnja ove zdravstvene ustanove i udruženja, koja traje već 15 godina, biće nastavljena i dalje.

Pored standardnih pregleda koji uključuju merenje šećera u krvi i krvnog pritiska zdravstveni radnici, kako nam je rekla glavna sestra Vesna Marjanović, akcenat stavljaju i na preventivu, pa su s tim u vezi organizovani i  skrining pregledi na bolesti koje sve više uzimaju maha kod stanovništva naše zemlje kao što su dijabetes, zatim je u planu i kardio skrining, kao i skrining kolorektalnog karcinoma, koji je sve učestaliji u Srbiji.

Svi pregledi koje je moguće uraditi van zdravstvene ustanove bili su omogućeni danas licima sa nekom vrstom invaliditeta sa područja naše opštine, a svi oni dobili su i upute za laboratoriju, čime se zaokružuje set potrebnih analiza za sistematske preglede. Nakon toga oni će se u posebno odredjenim terminima javiti svom izabranom lekaru, rekla nam je glavna sestra, članica mobilnih medicinskih ekipa oformljenih radi pružanja medicinskih usluga na terenu.

Odziv članova udruženja invalida je i ovoga puta bio odličan, rekla nam je sekretarka udruženja Živeti uspravno Dragana Božić, a tradicija dobre saradnje sa doljevačkim Domom zdravlja, nastavljena.   –Svaku aktivnost naši članovi proprate, a naročito kada je u pitanju briga o zdravlju. Inače, napomenula bih da smo i ranije imali odličnu saradnju sa Domom zdravlja u Doljevcu, čiji su zdravstveni radnici uvek bili spremni, evo  već punih 15 godina, da izadju u susret osobama sa invaliditetom sa našeg područja, ističe Dragana Božić.

Ovakve i slične akcije biće i dalje nastavljene, a mobilne zdravstvene ekipe sutra će boraviti u Perutini.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *