Žice na banderi izazivaju požar , nadležni ne reaguju

WP_20170818_07_31_55_Pro
Bandera u Badnjevcu gde usled varnica izbija pozar

Meštane Badnjevca, tačnije stanovnike popularnog dela nazvanog „Zemun“, tokom ovog leta požari su uznemiravali više puta. Naime, u tom delu naselja, grane dva velika oraha, pri malo jačem vetru, zakače u žice na banderama.  Međutim, pri svakom dodiru  grana oraha u naponske kablove stvaraju se varnice koje  padaju na tlo i tako se već četiri puta dešavalo da se trava u obližnjem dvorištu zapali.

Da nesreća bude veća, u tom dvorištu i kući ne živi niko godinama, ali u komšiluku strahuju kad god primete da vetar jače duva.  Slavica Dinić, čija se kuća nalazi odmah pored pomenutog dvorišta je prva alarmirala komšije kada je pre mesec dana prvi put izbio požar u sred podneva. Kako kaže svi su bili u kući, kada je ona osetila miris paljevine i brzo istrčala napolju.

“Tom prilikom sam videla”- kaže Slavica-  “vatru koja se u komšijskom dvorištu širila brzinom svetlosti. Brzo su se okupili meštani i kofama i vodom sprečili najgore.”

WP_20170818_07_33_27_Pro
Nedavni pozar u dvoristu

Nakon tog događaja meštani ovog dela naselja pozvali  su policiju i upozorili na problem, ali su  obavestili i  elektrodistribuciju.

Miodrag Stanimirović , prvi komšija kaže da su non-stop u pripravnosti jer je nedavno prisustvovao prizoru kada su varnice zapalile rastinje u tom dvorištu. On kaže da su sa svojim komšijama nekoliko puta gasili požare koje na svu sreću uvek na vreme primete, i dodaje:

„Zamislite da se to desi noću, kada svi spavamo, onda je katastrofa neminovna“- zaključio je Stanimirović.

“Posle više od mesec dana ovaj problem nije rešen, jer su nam u elektrodistribuciji u Žitorađi rekli da nemaju korpu kao ni motornu tester”, rekao je za naš portal Miodrag Stanimirović.

WP_20170818_07_34_11_Pro
Brzom akcijom komsija ugasen pozar u dvoristu

Inače našoj redakciji u elektrodistribuciji u Žitorađi su potvrdili da znaju za taj problem, ali da čekaju na korpu koju treba da odobri matična filijala u Prokuplju. Oni se nadaju, kako smo nezvanično saznali, da će problem biti rešen tokom naredne nedelje.

Do tada meštanima ovog dela Badnjevca ostaje da i dalje stražare pored bandera kad god primete jači vetar.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *