Žitorađani u panici,crna tečnost u kanalu u samom centru

Crna tečnost u kanalu
Crna tečnost u kanalu

U odvodnom kanalu pored firme  “Euro karbon” u Žitorađi , koja se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Čelika, pojavila se crna tečnost.Zarinuti  građani su  slučaj  prijavili inspekciji.

-Ne znamo o čemu se radi. Ko zna šta je to. Možda je i neki otrov. Kanal prolazi i pored škole i plašimo se za zdravlje naše dece, u panici je jedan žitelj ovog mesta.

Iz ekološke inspekcije u Žitorađi kažu da ova fabrika nema dozvolu za rad.

-Septembra meseca prošle godine obišao sam ovo preduzeće i tom prilikom zabranio obavljanje delatnosti dok se ne pribavi potrebna dokumenta za rad. Vlasnik fabrike to nije uradio, kaže Jovica Mitrović, inspektor i dodaje da ima informaciju da ovo preduzeće neko vreme nije obavljalo delatnost i da je pre par dana ponovo počelo sa radom.

-Čekam da nam načelnik izda nalog i da izađemo na teren. To će verovatno biti danas. Tada ćemo imati vise informacija, ističe on.Uvidom u dokumentaciju  na sajtu opštine Žitorađa vidi se rešenje da je preduzeću „EURO CARBON“odbijen zahtev za promenu namene objekta kako bi se preduzeće bavilo proizvodnjom ćumura.Nažalost za sada nismo uspeli da dobijemo komentar iz firme “EURO CARBON”.

Ovde možete preuzeti Rešenje nadležnog organa o odbijanju zahteva firme „EURO CARBON“ link

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *