Žitoradja poražena u Ćupriji

žiriFudbaleri Žitorađe su u subotu gostovali u Ćupriji, ekipi Morave. Žitorađani su na meč otišli silno motivisani želeći da se iskupe navijačima za prošlonedeljni kiks protiv Bošnjana na domaćem terenu.

Gosti su poveli 0:1 u prvom poluvremenu, golom svog najboljeg igrača Nikole Jovanovića. Tokom celog toka meča Žitorađa je imala terensku inicijativu i nadmoć i stvorila je brojnije i konkretnije šanse od domaćina Morave. Uz pomenutog Nikolu Jovanovića, najagilniji i najraspoloženiji za igru na terenu je bio i Danijel Stošić koji se vratio u ekipu posle dva meča suspenzije zbog crvenog kartona u finišu meča sa ekipom Napretka iz Drenovca. Početak drugih 45 minuta donosi nova uzbuđenja pred oba gola. Prvo je u 46. minutu sudija pokazao na belu tačku za domaćina prvi put, domaćini su taj penal iskoristili i uveli utakmicu u egal. Da bi tri minuta kasnije odnosno, u 49. minutu uz još jedan penal za domaćina pokazao i drugi žuti karton kapitena Žitorađana Vladimira Kocića. Domacini su tada poveli sa 2-1 što se ispostavilo kao konačni rezultat.

Gosti desetkovani nastavljaju meč, ali ne gube glavu, i dalje su bili bolja ekipa na terenu stvorili više konkretnih šansi, ali im je nedostajalo i ovog puta malo više sreće, da te stvorene prilike pretvore u gol i nove bodove.

Treba napomenuti da su gosti bili desetkovani i pre samog početka meča jer nisu igrali dvojica standardnih igrača iz veznog reda, Nikola Milić i Luka Milićević. U sledećem 5. kolu Zone ”Zapad” Žitorađa gostuje u Blacu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *