Zonašima uručeni paketi sportske opreme

Fudbalski klubovi Nišavskog okruga koji se takmiče u zonskom stepenu takmičenja dobili su danas sportsku opremu, poklon FS RIS-a. Predstavnicima klubova pakete opreme u Javnoj biblioteci u Doljevcu su uručili predsednik FS RIS-a Zoran Ignjatović i potpredsednici Vladan Gašić i Miloš Mitrović. Tom dogadjaju prisustvovao je i predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić, kao i svi predstavnici klubova koji su od danas opremljeni mrežama za golove, loptama i dresovima.

Prilikom dodele prisutne je najpre pozdravio predsednik opštine Doljevac koji se zahvalio na uručenoj opremi za klubove, istakavši da se nada daljoj uspešnoj saradnji u cilju unapredjenja uslova za fudbalske klubove sa naše teritorije. Takodje, u izjavi Radio Koprijanu Ljubić je dodao je da je budžet za sport u opštini 12 miliona dinara, ali i da je FS RIS-a spreman da pomogne koliko je u njihovoj moći. Predsednicima klubova je poručio da se nadležnima obrate projektima u vezi potrebnih radova na uredjenju terena, a da će opština pomoći da se oni realizuju.

 

Potpredsednik FS RIS-a Vladan Gašić rekao je, prilikom dodele,  da oni aktivno prate rad fudbalskih klubova i da su spremni da se uključe u rešavanje problema sa kojima se klubovi  na teritoriji Istoka suočavaju.- Kao najveći problem prepoznajemo nedostatak kvalitetnih terena za igru, pa s tim u vezi radimo na tome da u narednom periodu obezbedimo što više terena sa veštačkom podlogom. Pozivamo klubove da sredjuju dokumentaciju vezanu za vlasništva nad zemljištem i u saradnji sa lokalnim samoupravama konkurišu. Naglasio je takodje da će FS RIS, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati, jer prepoznaje značaj sporta i fudbala, a na korist svih.

 

Prisutnima se obratio i predsednik FS RIS-a Zoran Ignjatović naglasivši da su ovo svetli primeri dobre prakse, koji su pokrenuti još prošle, a nastavljeni ove godine.

Klubovima je pozdravnu reč uputio i predsednik FS Nišavskog okruga Miloš Mitrović.

Podsetimo, devet klubova i to iz Orljana, Pukovca, Belotinca, Balajnca, Batušinca, Svrljiga, Ražnja, Aleksinca i Žitkovca danas je dobilo sportsku opremu.

Inače, juče je na stadionu Dubočice u Leskovcu takodje dodeljena sportska oprema klubovima Jablaničkog i Topličkog okruga, a za danas je zakazana i podela opreme za klubove u Pčinjskom okrugu.

Tekst i foto: J.Kozomara/D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *