Danas podela paketića za decu korisnika Narodne kuhinje i deci sa posebnim potrebama

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika Crveni krst Doljevac tradicionalno vrši podelu novogodišnjih paketića deci iz porodica koji su korisnici Narodne kuhinje, ali i deci sa posebnim potrebama. Ove godine, zahvaljujući učenicima OŠ „Vuk Karadžić“ i mališanima iz PU „Lane“ , pripremljeno je 150 paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica i oko 40 paketića za decu sa posebnim potrebama. Paketići biće podeljeni danas u 18 sati u prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu, a za decu prilikom uručenja biće priređen prigodan program.

Kako kaže Jelena Jovanović iz doljevačke organizacije Crvenog krsta svake godine organizuju sabirnu akciju u saradnji sa školom i predškolskom ustanovom, a ove godine odziv je bio jako dobar i deca su pored konditorskih proizvoda sakupila i darivala i igračke.

Dodaje, da su konditorske proizvode za pravljenje paketića za siromašne i bolesne drugove darivala su deca iz svih odeljenja OŠ „Vuk Karadžić” u opštini Doljevac, kao  mališani  iz vrtića  „Lane“, a kontinuitet od preko dve decenije darivanja dece iz ugroženih porodica, pokazatelj je, da je kult solidarnosti među najmlađima u našem kraju i dalje jako razvijen, što znači da je Crveni krst uspeo u svojoj osnovnoj nameri da razvija osećaj humanosti kod svih nas.

Istakla je da će zbog epidemiološke situacije paketići za decu sa posebnim potrebama biti isporučeni na kućne adrese, dok će darivanje dece korisnika Narodne kuhinje biti u Doljevcu.

Na kraju razgovora zahvalila se deci i roditeljima koji su učestvovali u akciji, nastavnicima i učiteljima, ali i volonterima Crvenog krsta koji su sa puno ljubavi pravili paketiće od pristiglih donacija.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *