home Društvo, Vesti Eko Koprijan organizuje grupnu vožnju biciklom

Eko Koprijan organizuje grupnu vožnju biciklom

Udruženje Eko koprijan organizuje u Doljevcu organizovanu vožnju bicikla u nedelju, 2.maja, a povodom Svetskog dana planete Zemlje i u susret Međunarodnom danu bicikla.

Predsednik Eko Koprijana Radivoje Mitrović kaže da je biciklistička vožnja odličan kardio-trening, a osim što povoljno utiče na fizičko zdravlje, stvaranje kondicije, jača i imunitet i ne zagađuje okolinu što je veoma bitno kako bi smo sačuvali planetu od zagađenja.

  • Vožnja bicikla pozitivno utiče na našu kondiciju i zdravlje, a sa ekološkog aspekta predstavlja apsolutno prihvatljiv način prevoza. Zato je preporuka da bicikl koristimo za put na posao, u školu, fakultet, prodavnicu- kaže Mitrović.

Organizovana vožnja bicikla će se odvijati kroz naseljenja mesta Orljane, Šarlinac, Šainovac i Doljevac.

Polazak je zakazan za sve zainteresovane građane koji žele da se pridruže ovoj akciji 2.maja, u nedelju, u 11 sati ispred Javne biblioteke u Doljevcu.

Iz udruženja Eko Koprijan ističu da bicikliranje kao izvor društvenih, ekonomskih i benefita životne sredine spaja ljude i pozivaju građane da im se pridruže. Vožnja će biti organizovana u skladu sa svim saobraćajnim pravilima.

M.J.

Foto: Slobodan Blagojević/FB

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *