home Ekonomija, Vesti Počelo prijavljivanje za novčanu pomoć od 30 evra

Počelo prijavljivanje za novčanu pomoć od 30 evra

Elektronska prijava građana za novčanu pomoć države počela je u ponoć, a do 10 sati preko portala Uprave za trezor prijavilo više od 524.000 građana, izjavila je gostujući na TV Prva savetnica ministra finansija Ana Jović. Samo u prvih pola sata stiglo je više od 20.000 prijava, što je pet puta više nego prošle godine, kada je država u prvom paketu mera građanima dala po 100 evra, prenosi Blic.

U ovom trenutku moguća je, dakle, online prijava za pomoć od 60 evra, a telefonska prijava biće moguća od 5. maja. Poslednji dan za prijavu je 15. maj.

Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće prvih 30 evra 7. maja, a drugih 30 evra takođe u novembru.

Nezaposleni koji su registrovani na birou će 30 evra plus 30 dobiti kao i svi ostali građani u maju i u novembru. Dodatnih 60 evra, po osnovu nezaposlenosti dobiće u junu, i za taj iznos nije potrebno da se prijave. Za pomoć se ne prijavljuju ni penzioneri, ni korisnici socijalne pomoći.

Ostali građani koji se prijave za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra.

Danas je moguća elektronska prijava i to preko preko sajta Uprave za trezor, gde će građani morati da unesu tri podatka. Kada uđete na sajt idp.trezor.gov.rs, treba da kliknete na polje “Podnošenje prijave” i tamo unesete svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Ukoliko ste dali pogrešne podatke prijavu možete da ponovite.

Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

 

Izvor: Blic.rs

3 thoughts on “Počelo prijavljivanje za novčanu pomoć od 30 evra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *