Učenici 3. razreda u Doljevcu na poklon dobili novogodišnju predstavu i paketiće

Školskom žurkom učenici nižih razreda i njihovi učitelji iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu juče su krenuli  u susret Novoj godini, ali i obeležili kraj prvog polugođa. Posebno je zanimljivo bilo u 3. razredu ove škole jer su mališane obradovala dva Deda Mraza koji su ih zabavili kratkom zanimljivom predstavom i uručili im novogodišnje paketiće. Ovo iznenađenje, treću godinu zaredom, darivala im je Olivera Cenić, vlasnica firme Alex Internacional iz Kočana. Ona je istakla da je uvek ovo činila anonimno, bez medijske pompe, jer joj je najbitnija sreća dece i da je ovim gestom želela da im ulepša kraj ove godine, ali i malim znakom pažnje u vidu paketića ulepša predstojeće praznike. Ističe da je i ranijih godina uvek i rado darivala paketiće raznim organizacijama koje su se obratile zahtevom, ali da nikada nije želela da se eksponira kao darodavac. Kazala je da svake godine izabere po jedno odeljenje škole u Doljevcu i daruje paketiće dok ne završe 4. razred, ali  ovo odeljenje je  darivala još kada su bili predškolci, pa će ih i naredne godine obradovati. Planira da kada ovi đaci završe 4. razred onda odabere drugu grupu koja će dobijati poklone.

  • Zaista nisam želela da se medijski eksponiram i pominjem kao darodavac paketića ili organizator mini predstave, ali roditelji su želeli da se zahvale što svake godine iznenadim mališane, pa je to i rezultirao time da se pomene moje ime. Meni je najbitnije da su deca srećna, da malim znakom pažnje u vidu paketića ih iznenadim pred praznike i dok mogu, dok sam u mogućnosti, uvek ću rado i činiti. Ranije sam poklanjala paketiće ili novčana sredstva za kupovinu poklona organizacijama koje su pokucale na moja vrata, obično Crvenom krstu, ali sada želim do 4.razreda da ih darujem, a nakon toga izabraću neko drugo odeljenje koje će svake godine dobijati paketiće- kaže Olivera Cenić.

Učiteljica 3.razreda odeljenja u Doljevcu Sanja Stanković  izrazila je zahvalnost na ovom gestu, ali prenela zahvalnost i roditelja čiji mališani pohađaju 3. razred škole u Doljevcu.

  • Treću godinu zaredom učenici mog odeljenja dobijaju paketiće. Ove godine imali smo i dva Deda Mraza koji su izveli mini skeč i na duhovit način dočarali dolazak Nove godine i podelili paketiće. Ovom prilikom želim da se zahvalim darodavcu, jer neki od roditelja želeli su da se ova priča proprati medijski, dok je gospođa Olivera prethodnih godina to činila anonimno- kaže učiteljica Sanja.

Dodaje na kraju da želi da se zahvali i profesoru Vlasti Ceniću i učitelju Miroljubu Tasiću koji su bili kostimirani i izveli kratak skeč za decu, a kasnije uručivali poklone i slikali se sa mališanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *