Vraćena odluka o besplatnom boravku trećeg i četvrtog deteta u vrtiću “Lane”

Na najnovijoj sednici SO Doljevac održanoj danas, medju 11 tačaka dnevnog reda, kao najvažnija usvojena je odluka da se ponovo omogući besplatan boravak  za treće i četvrto dete u Predškolskoj ustanovi „Lane“. Podsetimo, na predhodnoj sednici lokalnog parlamenta koja je bila održana pre mesec dana, ukinuto je finansiranje boravka trećeg i četvrtog deteta u PU „Lane“ o trošku opštine, što je naišlo na nezadovoljstvo roditelja. Upravo na njihovu inicijativu, a uz razumevanje nadležnih opštinskih službi, sve je vraćeno na staro.
Kako je u izjavi radio Koprijanu rekao predsednik SO Doljevac, Dejan Smiljković, ova odluka važiće retroaktivno tako da će svim roditeljima iz ove kategorije, novac koji su uplatili po tom osnovu, biti vraćen.
Takodje, na prošlom zasedanju korigovane su cene boravka dece u ovoj ustanovi za oko dvadeset odsto, što ostaje na snazi, a opština Doljevac će kao i do sada, plaćati 80 odsto troškova. Na teret roditelja čija su deca na celodnevnom boravku ići će 20 odsto od ekonomske cene, što je od 1. marta oko 3 500 dinara, umesto 2 900 koliko je bilo do tada, dok će ugrožene kategorije stanovništva poput dece iz porodica primalaca socijalne pomoći, one u hraniteljskim porodicama i sa invaliditetom, a od danas ponovo i treće i četvrto dete u porodici, u vrtiću boraviti besplatno.  Zahtevi se podsetimo, podnose lokalnoj samoupravi.
Takodje, na današnjoj sednici usvojene su odluke o uredjenju, korišćenju, zaštiti i davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, a usvojen je i Kadrovski plan opštine Doljevac za ovu godinu.

D.D./J.K.

Foto: Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *