Apel PU Niš na poštovanje saobraćajnih propisa, u našoj opštini juče dve saobraćajke

Dve saobraćajne nezgode, na sreću bez žrtava, dogodile su se juče na putevima u našoj opštini. Naime, na putu Doljevac-Niš, u naselju 21. maj oko 13.30h dogodila se saobraćajna nezgoda, a prema rečima očevidaca, jedan auto je, iz sada nepoznatih razloga, sleteo s puta i prevrnuo se.Tom prilikom, prema našim saznanjima, povredjena je jedna osoba, koja je kolima hitne pomoći prevezena u doljevački Dom zdravlja. Do sudara dva vozila, uz pričinjenu materijalnu štetu, došlo je u Kočanu, takodje juče u popodnevnim satima, saznaje naš radio.

Inače, stanje bezbednosti na putevima u ovom delu zemlje, oslikavaju dogadjaji tokom vikenda, kada su pojačane kontrole policije, kako saopštavaju iz MUP-a, zadržale dvojicu vozača koji se sumnjiče da su izazvali saobraćajne nezgode. Pedesettrogodišnji vozač „pežoa“ se sumnjiči da je 24. aprila, upravlјajući vozilom sa 2,74 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u betonsku ogradu.

Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kazna u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravlјanja vozilom B kategorije u trajanju od 10 meseci.

Druga nezgoda dogodila se istog dana, kada je tridesetdvogodišnji vozač taksija, upravlјajući pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, vozilom u kome je bio sam, udario u dva parkirana automobila i oštetio ih.

Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravlјanja vozilom B kategorije u trajanju od šest meseci i 10 kaznenih poena.

Kako dodaju u saopštenju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja, tokom vikenda, zaustavili su dvojicu vozača od kojih je jedan upravlјao pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a drugi odbio alkotestiranje. Policija je u gradu zatekla četrdesetdvogodišnjeg vozača „škode“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i sa 1,44 promila alkohola u organizmu. Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravlјanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i 17 kaznenih poena. Takođe, iz saobraćaja je isklјučen i pedesetosmogodišnji vozač „folksvagena“, koga je policija zaustavila „presretačem“, a koji je odbio da se alkotestira.

Ovaj vozač je vozio bez vozačke dozvole, a nije imao ni ličnu kartu, pa su mu podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja i iz Zakona o ličnoj karti. Prekršajni sud u Nišu mu je, nakon zadržavanja, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravlјanja vozilom B kategorije u trajanju od osam meseci i 14 kaznenih poena.

Zbog svega toga, iz MUP-a apeluju na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *