Počeli radovi na proširenju vodovodne mreže u Doljevcu

Radovi na proširenju vodovodne mreže u Doljevcu počeli su u ponedeljak 26. aprila te će budući korisnici u centru mesta, tačnije na potezu od skretanja za Nemanjinu ulicu do puta za Šarlinac, uskoro moći da se priključi i dobije zdravu pijaću vodu. Za ove radove izdvojeno je 1,5 miliona dinara, a sredstva je obezbedila lokalna samouprava u saradnji sa Preduzećem za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“.

Na već izgrađene delove vodovodne mreže biće priključene sve najvažnije ustanove i preduzeća u Doljevcu, poput PS Doljevac, Vatrogasne stanice, Javne biblioteke, Pošte, Socijalne zaštite, kao i preduzetnici u glavnoj ulici i stanari okolnih stambenih zgrada i individualna domaćinstva, njih oko stotinu, kaže za Radio Koprijan načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac Jovica Pešić.

Povezivanjem sa postojećim sistemom, kako kaže Pešić, biće omogućen ujednačen pritisak i stabilno snabdevanje vodom svih privrednih subjekata i domaćinstava koja se budu priključila na vodovodnu mrežu.

Prema Pešićevim rečima očekuje se da radovi budu završeni za oko dve nedelje.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *