Aplikacija Moja LPA dostupna i stanovnicima opštine Doljevac

Putem mobilne aplikacije Moja LPA  svi poreski obveznici moći će da izvrše centralizovani upit stanja za porez na imovinu za teritoriju cele Republike Srbije. Kako ističe načelnica poreskog odeljenja u Doljevcu Jasmina Paunović aplikacija je besplatna, a pre nego što otvore nalog fizička lica treba da se obrate lokalnoj poreskoj administraciji kako bi dobili korisničko ime i lozinku.

  • Aplikacija Moja LPA dostupna je fizičkim i pravnim licima, a građani po mestu prebivališta, a pravna lica po mestu sedišta firme podnose zahteve za dodelu korisničkog imena i lozinke lično u lokalnoj poreskoj administraciji u zgradi SO Doljevac, kancelariji broj 24. Nakon toga moći će putem mobilne aplikacije da vrše upit stanja poreza na imovinu. Kada podnesu zahtev u roku od 24 sata dobiće i lozinku i nakon toga moći će da koriste aplikaciju- kaže načelnica Paunović.
Načelnica LPA u Doljevcu Jasmina Paunović

Ona je dodala da je aplikacija besplatna i dostupna je i za Android i iOS korisnike.

Ukoliko je lice obveznik u više lokalnih poreskih administracija, nalog je dovoljno otvoriti samo u jednoj.

  • Građanima i privredi je sada omogućeno da na web adresi gov.rs, a nakon dobijanja korisničkog imena i lozinke, dođu do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, da podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i da izvrše elektronska plaćanja nastalih obaveza- objašnjava Jasmina Paunović.

Putev ove aplikacije građani i privrednici moći će u svakom trenutku da provere da li duguju porez državi.

  • Korisnik putem aplikacije vidi karticu stanja na kojoj može da se vidi uplatni račun, iznos duga i poziv na broj. Dakle, prilikom uplate korisnik treba da upiše ime i prezime, kao i do sada, iznos dugovanja,  primalac je Budžet opštine Doljevac, u svrhu plaćanja navesti neizmirenu poresku obavezu, upišu iznos koji duguju kao i poziv na broj koji se vezuje za matični broj obveznika, a koji se vidi u kartici  koju su otvorili preko aplikacije.  Tu je istaknut i broj računa za uplatu- kazala je načelnica Paunović iz doljevačke LPA.

Pogodnost elektronskog podnošenja prijave za utvrđivanje poreza na imovinu naročito znači pravnim licima, jer svake godine moraju da ponavljaju ovaj postupak. Takođe, zahvaljujući Portalu LPA naši građani koji žive u inostranstvu mogu na lak, brz i besplatan način da provere svoje poreske obaveze i izmire ih sa bilo koje tačke zemaljske kugle.

One thought on “Aplikacija Moja LPA dostupna i stanovnicima opštine Doljevac”

  1. 80 posto poreskih rešenja se vodi na lica umrla pre 10, 20, 30, neretko i više godina. Ispravite prvo to gospodo, pa tek posle uvodite mob aplikacije i dr.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *