Belotinac: Radovi na otklanjanju problema sekundarne vodovodne mreže

Sekundarna vodovodna mreža u Belotincu izgrađena je tokom 2017. i 2018 godine i priključena je na niški vodovodni sistem „Nivos“ iz pravca Međurova. Nakon testiranja i puštanja u rad ovog vodosistema građani su počeli se priključuju. Međutim, ubrzo je došlo do brojnih havarija, najverovatnije zbog nestručnog rada izvođača radova, kaže Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac.

  • U nekim delovima mreže i u nekim spojevima uočeni su nedostaci i nepravilnosti prilikom izgradnje sekundarne mreže u Belotincu. Naročito prilikom izrade vodovodne mreže u centru Belotinca, tačnije u Njegoševoj ulici ka bočnim ulicama, došlo je do propusta izvođača radova, jer račve nisu urađene po propisu- kaže Pešić.

Kako ističe Pešić trenutno se radi na otklanjanju uočenih nepravilnosti.

  • Najveću pomoć na otklanjanju problema imamo od radnika Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ i u saradnji sa niškim vodovodnim preduzećem, kojem smo poverili ovu vodovodnu mrežu, nadam se da ćemo brzo otkloniti kvar i da će doći do normalizacije u snabdevanju pijaćom vodom- rekao je Pešić.

On dodaje da meštani Belotinca ispravnu vodu trenutno dobijaju od niškog vodovodnog preduzeća „Naissus“, a kada bude izgrađen vodovodni sistem „Pusta reka“ onda će distribucija vode biti poverena preduzeću iz Bojnika.

Jovica Pešić kaže da meštani Belotinca mogu da se priključe na vodovodnu mrežu, ali u skladu sa zakonom o planiranoj izgradnji, odnosno moraju da imaju ozakonjen objekat ili građevinsku dozvolu. Međutim, veliki broj građana nema legalizovane kuće, pa to predstavlja dodatni problem, jer ne mogu da dobiju priključak na vodovodnu mrežu.

Pešić na kraju ističe da radnici rade na otklanjanju nepravilnosti, vrše ispiranje mreže i da se nada da će radovi biti gotovi za mesec dana kada se i očekuje normalizacija u snabdevanju pijaćom vodom.

M.Jovanović

2 thoughts on “Belotinac: Radovi na otklanjanju problema sekundarne vodovodne mreže”

  1. Kakva normalizacija snabdevanja kad voda nikad do sad nije potekla na nijednoj česmi.Ģ.din Pešić je učestvovao i u izboru izvodjača i nadzornog organa.Ovo što sada priča trebao je tad da razmišlja.

  2. Грешка извођача радова који је аљкаво уртадио свој део посла са великеликим пропустима у самом постављању водоводне мреже. Надзорни орган има исту одговорност због своје улоге коју је имао у том раду. Икс пропуста и аљкавости у том раду сам пратио и фоптографисао да пријавим надлежнима али сам схватио да је безвредно улазити у том тренутку са било чиме. Оствариле су се моје предпоставке шта ће се одиграти и таквим неодговорним радом. Губљење поверења у институцију је нешто чиме се водећи људи у општини требају позабавити и примити к’знању да се одговорношћу придобијају људи у данашњем политичком животу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *