Završni radovi na rekonstrukciji Javne biblioteke u Doljevcu

Ovih dana počeli su završni radovi na rekonstrukciji i dogradnji Javne biblioteke u Doljevcu. Pored unutrašnjih radova, kako kaže direktor ove ustanove Bogi Mitić, planirano je i uređenje dvorišta i izgradnja fontane. Radove finansira Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava Doljevac, a rok za završetak radova je 90 dana. Kako kaže direktor Mitić nakon završetka Javna biblioteka dobiće novi izgled i trudiće se da bude jedan od najuređenijih objekata.

  • Radnici su počeli sa pripremnim radovina na uređenju fasade na Javnoj biblioteci. Skela će biti nameštena ovih dana, a neophodni materijal je stigao. Trenutno radnici rade na demontaži radijatora i instalacija – kaže Mirić.

Projektom je predviđena kompletna zamena dotrajale spoljašnje i unutrašnje stolarije novom izrađenom od PVC-a, tako da će objekat biti i energetski efikasan.

Biće završeni i unutrašnji radovi na dograđenom delu Javne biblioteke gde će biti postavljen parket, a zidovi biće izolirani i sa unutrašnje strane knaufom.

  • Radovi predviđaju i novu fasadu tako da će Javna biblioteka u Doljevcu, odnosno zgrada nekadašnjeg Doma kulture, posle mnogo godina dobiti novi izgled i sjaj- ističe Mitić.

Ispred biblioteke biće uređen i park i izgrađena velika fontana sa zelenilom čija je vrednost oko 450 hiljada dinara.

Fontana biće završena za desetak dana.

Radove većim delom finansira Ministarstvo kulture i informisanja RS u iznosu od 10 miliona dinara, a lokalna samouprava Doljevac učestvuje sa više od 2,5 miliona dinara.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *