Bravo! Vasilije iz Malošišta osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju iz biologije

Učenik osmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” iz Doljevca, izdvojenog odeljenja u Malošištu, Vasilije Cvetković, postigao je izvanredan uspeh osvajanjem trećeg mesta na Republičkom takmičenju iz biologije. Takmičenje je održano19. maja na Biološkom fakultetu u Beogradu.
Njegova mentorka i nastavnica biologije, Suzana Perić, istakla je da je Vasilije osvojio impresivnih 96 poena, čime je stao rame uz rame sa najboljima u zemlji.

Ponosna sam na Vasilija i njegov uspeh. Iako dolazi iz male opštine, pokazao je zavidno znanje i postigao sjajan rezultat. Njegova posvećenost i marljivost su za svaku pohvalu. Vasilije je pre svega dobar drug, jako vredan, elokventan, lepo vaspitan učenik- izjavila je nastavnica Perić.

Republičko takmičenje iz biologije okupilo je najbolje mlade biologe iz cele Srbije, a Vasilije se istakao svojim znanjem i veštinama. Njegov uspeh je veliki ponos za školu “Vuk Karadžić”.

Vasilije je uvek bio izuzetno zainteresovan za biologiju i uložio je mnogo truda u pripreme za takmičenje. Njegova upornost i ljubav prema nauci su inspiracija za sve njegove vršnjake- dodala je nastavnica Perić.

Ovaj izuzetan rezultat ne bi bio moguć bez posvećenog rada i zalaganja nastavnica Suzane Perić. Njena podrška, stručnost i predanost u radu sa učenikom su ključni faktori koji su doprineli ovom uspehu.

“Uspeh na takmičenju je zapravo rezultat vrednog učenja i moje ljubavi prema biologiji. Hvala mojoj nastavnici i porodici na podršci.”- rekao je Vasilije Cvetković iz Malošišta.

Fantastičan plasman i osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju iz biologije je dokaz da i učenici iz manjih sredina mogu postići velike uspehe uz adekvatnu podršku i rad. Vasilije Cvetković je primer kako talenat i trud mogu dovesti do sjajnih rezultata, bez obzira na to odakle dolazite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *