Večeras od 19 sati u Javnoj biblioteci u Doljevcu promocija zbirke pesama Miroslava Stojkovića Ćose

Večeras, sa početkom u 19 sati, u Javnoj biblioteci u Doljevcu, održaće se književno veče posvećeno promociji zbirke pesama Miroslava Stojkovića Ćose. Ova knjiga predstavlja jedinstvenu zbirku pesama koje su nastale tokom autorovih gimnazijskih dana u periodu 1973. i 1974. godine, ali i tokom njegove hrabre borbe sa teškom bolešću iz koje je izašao kao pobednik.

Izdavač zbirke je Javna biblioteka Doljevac, koja se posvetila promovisanju lokalnih autora. Direktor biblioteke, Bogi Mitić, istakao je važnost podrške lokalnim i neafirmisanim piscima.

– Trudimo se da podržimo lokalne autore i neafirmisane pisce iz naše opštine, kako bismo podstakli razvoj književnosti i kulture uopšte. Naša misija je da stvorimo prostor gde će talentovani pojedinci moći da izraze svoju kreativnost i da inspirišemo sve generacije da neguju ljubav ka pisanoj reči- istakao je Bogi Mitić.

Pesme Miroslava Stojkovića Ćose pune su vedrine i veselih scena, odišu optimizmom i životnom radošću, čineći ovu zbirku pravim draguljem za ljubitelje poezije.

Posetioci književne večeri imaće priliku da se upoznaju sa autorom i njegovim radom, uživajući u njegovim stihovima koji inspirišu i oduševljavaju.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *