Centralni moto skup i rock & roll koncerti u Akva parku Doljevac počinju sutra

Centralni moto skup Moto asocijacije Srbije u organizaciji Moto kluba Ketna iz Niša biće održan narednog vikenda u Akva parku Doljevac. Prema rečima organizatora očekuje se veliki broj bajkera iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, sa preko 1000 motora. U petak i subotu 23. i 24. avgusta biće održani i rok koncerti na kojima će nastupati poznati bendovi. Ulaz na koncerte je slobodan.

Ovo je inače druga godina za redom da se moto skup održava kod Akva parka Doljevac, a novina je da je ovoga puta taj skup centralni iz razloga, kako za Radio Koprijan kaže Vladica Jovanović iz MK Ketna iz Niša, što su, nakon učlanjenja u Moto asocijaciju Srbije, postali i najjužnija tačka u Srbiji koja ima moto klub, koji je član asocijacije. Namera je da se ova asocijacija, koja trenutno ima 45 klubova, širi i dalje, pre svega na južne i istočne delove zemlje, što je i bio razlog više da se Centralni moto skup ove godine održi baš u našem kraju. –Prošle godine imali smo probu, a pošto smo pokazali dobre organizacione sposobnosti, ove godine smo dobili priliku da organizujemo i glavno dešavanje, naravno u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Doljevac koja nam je i ovoga puta maksimalno izašla u susret.  Zato smo rešili da odemo korak, dva dalje, pa tako za razliku od prošle godine kada su na koncertima koje smo organizovali učestvovali uglavnom niški sastavi, ove godine zaista imamo zvučna imena. U petak, 23.avgusta od 22 časa do ponoći centralno dešavanje na bini su Divlje jagode, a u subotu Osvajači. Na taj način želimo da se i ovdašnjem stanovništvu revanširamo i odužimo i da ih naravno pozovemo da dodju da se zabave sa nama. Pozivam takodje i sve ostale ljude iz okolnih gradova, Niša, Leskovca da dodju, jer je ulaz na koncerte besplatan.

Inače, kako dodaje naš sagovornik, u petak se očekuje dolazak bajkera, njih oko hiljadu, a u subotu još nekoliko stotina.  – Doći će bajkeri iz cele zemlje, s obzirom na to da je ovaj skup centralni, a takodje imaćemo posetioce iz Slovenije, Bosne, Makedonije. Očekujemo i goste iz Bugarske.

Defilea motora neće biti ni ove godine, zbog, kako Jovanović kaže, zahtevne procedure za dobijanje dozvola nadležnih organa, ali će u subotu svi bajkeri koji budu želeli imati prilike da obidju znamenitosti Niša. –U saradnji sa TO Grada Niša potpuno besplatno bajkeri će moći da posete najznačajnije istorijske lokalitete, poput Ćele kule, Čegra, Bubnja.

Moto skup se završava u nedelju, a dok traje, kako je rečeno iz TO opštine Doljevac, bazeni će raditi uobičajeno od 10 do 19 časova, uz standardne cene ulaznica.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *