Zdravstvena apoteka u centru Doljevca kroz akciju “Čepening” donira invalidska kolica

Snežana Milosavljević iz Čapljinca, lice sa posebnim potrebama, dobiće nova invalidska kolica, obezbedjena humanošću dobih ljudi. Naime, u akciji prikupljanja plastičnih čepova u kojoj učestvuje i zdravstvena apoteka u centru Doljevca-Apotekarska ustanova Niš, a u saradnji sa grupom „Pomoć ugroženim Nišlijama“ i akcijom „Čepening“,  po drugi put za osobe sa invaliditetom sa teritorije opštine Doljevac, obezbedjena su neophodna medicinska pomagala.  Invalidska kolica će u petak 23.avgusta u 10 časova biti uručena Snežani ispred objekta zdravstvene apoteke u Doljevcu.

Podsetimo,  prošlog leta invalidska kolica uručena su i Slaviši Spasiću iz Kočana. Iz Apotekarske ustanove kažu da će i dalje nastaviti sa prikupljanjem čepova i na teritoriji opštine Doljevac, te pozivaju stanovnike našeg kraja da nastave sa podrškom ovoj humanitarnoj akciji.

Inače, akcija „Čepening“ pokrenuta je pre nekoliko godina, a mogu se prikupljati čvrsti plastični čepovi od mleka, jogurta, majoneza, flomastera, lekova koji imaju plastični čep, navlake za medicinske igle, sokova, vode, piva, kečapa, sredstava za kućnu i ličnu higijenu. Prikupljena ambalaža se potom daje na reciklažu, kako bi se obezbedila sredstva za pomoć bolesnim ljudima.

Pored zdravstvene apoteke u Doljevcu do sada su i mnoge druge institucije i pojedinci sa naše teritorije učestvovali u sličnim akcijama.

J.Kozomara

 

Foto: Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *