Centar za socijalni rad u Doljevcu pozvao korisnike socijalne pomoći da se priključe akciji pošumljavanja zemljišta

Opština Doljevac dobila je  četiri miliona dinara  od Ministarstva za zaštitu životne sredine za nabavku sadnica i izvodjenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja. Ugovor o sufinasiranju predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić potpisao je u Ministarstvu, a početak radova se očekuje vrlo brzo, čim predvidjena sredstva legnu na račun lokalne samouprave.

Planirano je da sadnice budu zasađene na četiri lokacije, a to su prostor oko srednjevekovnog grada Koprijana, zatim brdo Kukumiga, kao i po jedna lokacija u Doljevcu i Pukovcu. U Doljevcu je planirano ozelenjavanje površina pored škole, na novoizgrađenom igralištu, a u Pukovcu pored predškolske ustanove “Lane” i Zdravstvene stanice.

Direktor Centra za socijalni rad u Doljevcu Sava Stevanović pozvao je sve korisnike socijalne pomoći, a koji su u mogućnosti, da se prijave i pomognu u pošumljavanju predviđenih površina.

  • Pošto se radi o projektu od opšteg interesa zamolio bih sve radno sposobne korisnike novčane socijalne pomoći da se uključe u realizaciju ovog projekta i da se prijave Centru za socijalni rad- rekao je Stevanović u izjavi za Radio Koprijan.

On je dodao da je ovaj poziv na dobrovoljnoj bazi i svi korisnici koji se osećaju da su sposobni i žele da pomognu u  pošumljavanju mogu lično da se jave Centru za socijalni rad u Doljevcu ili putem telefona 870 072 .

  • Opet napominjem da je ovaj poziv na dobrovoljnoj bazi, ali smatram da bi bilo korisno i za nas i za njih i za njihovu decu i za sve u lokalnoj samoupravi da se odazovu u što većem broju-rekao je Stevanović.

Direkor Stevanović je dodao da svi korisnici svakog radnog dana, koji žele da se priključe ovoj akciji, sve informacije mogu dobiti u ovoj ustanovi ili putem telefona.

Inače, Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan istakao je da je pošumljavanje jedan od glavnih stubova politike koju vodi resorno ministarstvo i jedan od načina ublažavanja klimatskih promena.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *