Počela kompletna rekonstrukcija i adaptacija škole u Malošištu!

Rekonstrukcija i adaptacija škole u Malošištu konačno je počela. Ovih dana stigao je neophodni građevinski materijal, a radnici su danas zvanično počeli sa radovima. Kako kaže generalni direktor OŠ “Vuk Karadžić” Doljevac Goran Ilić vrednost radova je oko 75 miliona dinara, a rok za završetak radova je 120 dana.

  • Već smo govorili šta će sve biti urađeno u ovom objektu dakle, biće uređene sve učionoce počev od unutrašnje stolarije, podova, uvođenja nove elektoinstalacije, gletovanja i krečenja- rekao je Ilić u izjavi za radio Koprijan.

Prema planu biće uveden i video nadzor u školi.  Takođe, biće urađena i spoljašnja  fasada sa izolacijom, ali i nov krov sa izolacijom. Kako kaže Ilić ovaj školski objekat će nakon završetka radova dobiti totalno novi izgled i biće jedan od najuređenijih i energetski najefikasnijih objekata. On je podsetio da je škola u Malošištu nedavno dobila i novi kotao na pelet  za grejanje.

Ilić je istakao da se nada da će rok za završetak radova od 120 dana biti ispoštovan, a do eventualnih kašnjenja može doći ukoliko vremenski uslovi ne dozvole radove na spoljašnjosti objekta.

Direktor Ilić je rekao da učenici ove škole pohađaju nastavu u Belotincu i Doljevcu.

  • U početku bilo je nekih sitnih nesuglasica i primedbi roditelja, ali mi smo im izašli u susret i sada učenici putuju školskim autobusima bez problema. Mi smo organizovali besplatan prevoz za sve đake ove škole, a na zahtev roditelja učenici čekaju prevoz na već utvrđenim autobuskim stajališitma u Malošištu.

Na kraju razgovora dodao je i da će biti uređen i prilaz školi.

Inače, gledano iz vazduha školski objekat u Malošištu je u obliku velikog krsta.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *