Crveni krst Doljevac darivao novorođenčad i romske mališane

Organizacija Crvenog krsta Doljevac tradicionalno svake godinu u okviru Nedelje Crvenog krsta organizuje aktivnost “Paket za bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta”. Tako su i  ove godine sproveli ovu aktivnost i juče i danas su  posetili su sve bebe i uručili pakete. Kako kaže Marija Milojević iz ove organizacije prilikom obilaska beba ekipe su se pridržavale preporučenih mera od strane stručnjaka i poklon pakete su darivali noseći zaštitnu opremu kako ne bi ugrozili zdravlje majki i beba. Posetili su tri porodice i u paketima se našla neophodna oprema za tek rođene bebe, kao i veće pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu.

Uporedo sa ovom akcijom sprovode i podelu paketa za igru i učenje za romsku decu. Pakete je darivao Unicef, a ovaj zanimljiv edukativni komplet dobiće mališani iz romskih porodica na teritoriji naše opštine. Iz Crvenog krsta navode da je 30 paketa podeljeno romskoj deci, a 10 paketa je darivano mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

Paketi su podeljeni u saradnji sa zdravstvenom medijatorkom Milicom Usainović koja je deo tima za inkluziju Roma u opštini Doljevac.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *