Crveni krst Doljevac obeležava Dan dobrovoljnih davalaca krvi i Dan borbe protiv diskriminacije starih

Danas od 12 sati, Crveni krst Doljevac će svečano obeležiti 14. jun, Dan dobrovoljnih davalaca krvi. Na manifestaciji će biti dodeljena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije Doljevca za njihovo prvo, peto, deseto i pedeseto davanje. Svečana dodela priznanja će se održati na otvorenom prostoru iza kancelarije Crvenog krsta.

Pored priznanja za davaoce krvi, Crveni krst će uručiti nagrade učenicima koji su postigli najbolje rezultate na kvizu “Šta znaš o Crvenom krstu”, “Šta znaš o zdravlju”, kao i na likovno-literarnom konkursu “Krv život znači”. Učenici će dobiti nagrade i pohvalnice, dok će njihovi nastavnici biti nagrađeni zahvalnicama za podršku i angažovanje.

Povodom obeležavanja 15. juna, Dana borbe protiv diskriminacije starih, Crveni krst Doljevac organizuje tribinu posvećenu ovoj temi. Tribina će se održati 18. juna 2024. godine u prostorijama Starog mlina Doljevac. Na tribini će biti prisutni predstavnici Centra za socijalni rad Doljevac, Doma zdravlja Doljevac, Policijske stanice Doljevac, udruženja penzionera, kao i predstavnici Crvenog krsta. Tokom tribine, učesnici će izneti svoja iskustva vezana za nasilje nad starijim licima.

Danijela Kostić, sekretar Crvenog krsta Doljevac, istakla je značaj ovih aktivnosti: “Ova dva dana posvećujemo našim humanitarcima i našim starijim sugrađanima. Želimo da naglasimo važnost dobrovoljnog davanja krvi i potrebu za borbom protiv diskriminacije i nasilja nad starijima.”

Ove aktivnosti su deo šireg napora Crvenog krsta Doljevac da promoviše humanitarne vrednosti i podigne svest o važnim društvenim pitanjima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *