Dobar odziv građana za besplatne preventivne preglede u Domu zdravlja Doljevac

Juče je u Domu zdravlja Doljevac zabeležen dobar odziv građana na besplatne preventivne preglede, koje je ova ustanova organizovala u saradnji sa Ministarstvom zdravlja. Oko 65 građana iskoristilo je ovu priliku za brigu o svom zdravlju i obavilo različite preglede i analize.

Tokom pregleda mladeža, nekoliko građana je dobilo uput za dalju dijagnostiku i lečenje, kao i za ultrazvučni pregled abdomena. U slučajevima gde je bilo potrebno, pacijenti su upućeni na dalju dijagnostiku kod specijalista.

Ova akcija je održana u nedelju, 16. juna, u vremenu od 8 do 17 časova, sa ciljem rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Građani su imali mogućnost da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, kao i da urade tumor markere CEA, CA19-9 i AFP.

Zbog velikog interesovanja, omogućeni su i dodatni pregledi bez zakazivanja – merenje krvnog pritiska, ultrazvučni pregled abdomena, provera nivoa šećera u krvi i kompletna krvna slika.

Ovakve akcije pokazale su se kao izuzetno korisne za rano otkrivanje potencijalnih zdravstvenih problema i podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda među građanima. Dom zdravlja Doljevac nastaviće sa sličnim aktivnostima u budućnosti, u cilju unapređenja javnog zdravlja i brige o svim svojim sugrađanima.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *