Crveni krst Doljevac vrši dezinfekciju objekata i dvorišta nakon poplava

Crveni krst u Doljevcu će nakon povlačenja vode iz dvorišta, kuća i pomoćnih objekata izvršiti dezinfekciju tih površina. Danijela Kostić iz ove doljevačke organizacije kaže da su i ovog puta zaposleni i volonteri  pritekli u pomoć sugrađanima, pomogli su u preventivnom izmeštanju ugroženih lica iz Šainovca, a sada ih redovno obilaze i dopremaju kuvane obroke. Kostićeva je pozvala građane da mogu putem telefona 018/870-079 ili 870-777 da se jave i zatraže pomoć pri dezinfekciji poplavnjenih dvorišta i objekata.  Zaposleni i volonteri će po pozivu izaći na teren i obaviti neophodne radnje.

Ona je napomenula da su u prvom poplavnom talasu, pre dvadesetak dana, imali mnogo više posla jer je veći broj  kuća i pomoćnih objekata bio poplavljen, pa pored izmeštanja određenog broja lica, pokrenuli su i sabirnu akciju polovne i nove garderobe za najugroženije. Kako dodaje, ljudi su prepoznali značaj darivanja i pomoći, pa je prikupljena garderoba i obuća mnogo pomogla ljudima koji su preko noći ostali bez osnovnih potrepština, a pre svega porodici sa petoro maloletne dece čija se kuća urušila zbog vlage.

  • Mi smo pre uručenja paketa garderobe, svu odeću oprali i  Takođe, isporučili smo belu tehniku samohranoj majci Biljani Dekić iz Orljana, kojoj je stradao u poplavi šporet i sva bela tehnika, kao i hrana ostavljena za zimu. Biljana se zahvalila svim ljudima dobrog srca koji su joj pomogli, a koji su hteli da ostanu anonimni- kaže Danijela Kostić iz Crvenog krsta Doljevac.

Na kraju ona je podsetila da akcija prikupljanja odeće i obuće i dalje traje i pozvala sve građane koji su u mogućnosti da pomognu i pridruže se ovoj akciji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *