Crveni krst Žitorađa poziva: Donirajte neki dinar za stanovništvo Makedonije!

ddddCrveni krst Žitorađa poziva sve zainteresovane građane koji su u mogućnosti da pomognu Crvenom krstu Makedonije i stanovništvu ove države da to učine novčanom donacijom. Ovu humanitarnu akciju pokrenuo je Crveni krst Srbije.

-Sredstva se mogu uplatiti na namenski broj tekićeg računa Crvenog krsta Srbije: 205-205818-39, sa pozivom na broj 6014-355 0000, i sa naznakom „Pomoć stanovništu Makedonije“. Sva prikupljena sredstva Crveni krst Srbije uputiće Crvenom krstu Makedonije, o čemu će obavestiti javnost i sve donatore, rekao je Života Milenković, sekretar Crvenog krsta Žitorađa.

On kaže da je Makedoniji u ovom trenuttku pomoć preko potrebna.

-Sredstva će biti opredeljena za kupovinu hrane, hrane za bebe, pijaće vode, sredstava za higijenu i dezinfekciju. Smatramo da će prikupljanje novčanih donacija ići brže nego da smo organizovali prikupljanje robe. To bi duže trajalo, pa dok se sakupi, dok se transportuje. A njima je svaki trenutak važan, ljudi ne smeju da gladuju, dodao je Milenković.

Pored učešća u ovoj humanitarnoj akciji, Crveni krst Žitorađa ima velike planove za naredni period.

-Nastavljamo da pomažemo ljudima koliko smo u mogućnosti. Trudićemo se da izađemo u susret bolesnima, siromašnima i svima kojima je bilo koji vid pomoći potreban, a koji žive na teritotriji naše opštine. Pomagaćemo koliko možemo. Takođe, nastavljamo sa akcijom besplatnih pregleda stanovništva, zaključio je naš sagovornik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *