Danas podela 5 000 dinara roditeljima djaka prvaka u opštini Doljevac

Novčana pomoć za sve djake prvake na teritoriji opštine Doljevac u iznosu od po 5 000 dinara, isplaćuje se danas roditeljima, za ukupno 147 dece, koja pohadjaju OŠ “Vuk Karadžić”. Ovo je dvanaesta godina zaredom, da lokalna samouprava, na ovaj način, pruža podršku roditeljima dece koja su prvi put sela u školske klupe, a ta tradicija, kako nadležni kažu, biće nastavljena i u narednim godinama. Sredstva za ove namene izdvojena su, kao i do sada,  iz budžeta opštine Doljevac.

Podsetimo, pored ovih novčanih sredstava koja se dodeljuju više od jedne decenije, prvi put ove godine, sredstvima lokalne samouprave u Doljevcu i Ministarstva za brigu o porodici, prvacima je podeljen i kompletan školski pribor i anatomski rančevi, čime su troškovi roditelja za opremanje prvaka drastično smanjeni.

Za kupovinu školskog pribora početkom godine opredeljeno je 15 000 dinara po djaku prvaku, tako da je, računajući i ovih 5 000 dinara koji se roditeljima danas isplaćuju, za pomoć porodicama čija su deca krenula u prvi razred na teritoriji opštine Doljevac,  opredeljeno ukupno 20 000 dinara po učeniku.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *