Oglasila se Kompanija Leoni, a povodom smrti radnice njihove fabrike u Malošištu

Povodom vesti koja je zabrinula i uznemirila javnost u našem kraju, a povodom smrti radnice Kompanije Leoni u Malošištu, M.J. iz Belotinca, kojoj je podsetimo juče u prepodnevnoj smeni pozlilo na radnom mestu,a potom je nažalost u toku dana, a nakom ukazane lekarske pomoći u ambulanti fabrike, preminula u svojoj kući, redakcija Radio Koprijana je zatražila zvaničnu reakciju iz Kompanije Leoni.

Iz Leonija su se oglasili saopštenjem, u kome se kaže:

Sa dubokom tugom kompanija LEONI obaveštava javnost o smrti koleginice Maje Stanković, koja je radila u fabrici u Malošištu na radnom mestu operaterke.

Ona je iznenada preminula juče, 23. oktobra, u toku popodneva kod svoje kuće. Koleginica Maja Stanković je juče radila u prvoj smeni. Pošto se nije osećala dobro, oko 11:30 se javila doktoru u ambulanti u fabrici u Malošištu. Nakon pregleda i primljene terapije u ambulanti, oko 12 časova je na inicijativu pretpostavljenog i u pratnji člana porodice otišla kući. Tamo joj je tokom popodneva ponovo pozlilo.

Maja Stanković je preminula u 45. godini života. Sahrana će biti obavljena danas, 24. oktobra, u 15 časova na groblju u Belotincu. Kompanija je organizovala prevoz za koleginice i kolege koji žele da odaju počast Maji Stanković i prisustvuju opelu i sahrani.

Maja Stanković je prošle sedmice radila u drugoj smeni sa uobičajenim osmočasovnim radnim danom, sa radnom subotom. Kompanija LEONI se ne može izjašnjavati o uzroku smrti niti o ostalim medicinskim aspektima ovog tragičnog događaja, jer je to u nadležnosti zdravstvenih ustanova i porodice preminule Maje Stanković.

Kompanija LEONI Srbija u ime zaposlenih u sve četiri fabrike oprašta se od Maje Stanković sa dubokom tugom, a njenoj porodici izražava iskreno saučešće. U ovom iznenadnom tragičnom gubitku pružićemo porodici potrebnu pomoć i podršku, zašta je kompanija već preduzela odgovarajuće aktivnosti.

Naša redakcija takodje je uputila pitanja vezana za optužbe pojedinih zaposlenih da trpe mobing na radnom mestu i da su preopterećeni poslom i produženim radnim vremenom, na šta iz Leonija odgovaraju da su radno vreme i smenski rad organizovani u skladu sa Zakonom o radu, a da će nam na pitanja o eventualno podnetim prijavama za mobing ,odgovore dostaviti nakon što prikupe i sistematizuju tražene podatke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *