Dečiji #EuzaTebe izazov: Budite kreativni, napravite mozaik

EU info kutak u Nišu pripremio je još jedan izazov za najmlađe, a najkreativniji biće nagrađeni. Ovog puta deci biće predstavljena tehnika mozaika, a kroz istoriju, kulturu i kreativnost vodiće ih putem video-snimka nastavnica likovne kulture Ana Ranđelović. Kako kažu u EU info kutku Niš ova tehnika  daje deci priliku da izraze svoju kreativnost, a da uz to i nauče nešto novo.

Kroz igru, kreativne izazove i radionice kažu u EU info kutku deca se zabavljaju, ali i stiču znanja o istoriji, kulturi i mnogim važnim temama.

Kako pojašnjavaju mozaik je likovna tehnika koja datira iz davnih vremena, a za najveće majstore smatraju se stari Rimljani koji su ovom tehnikom ukrašavali podove i zidove. Neki od rimskih mozaika mogu se videti i u Nišu. Deo kulturne baštine Niša, ali i cele Evrope – arheološko nalazište Medijana sadrži ostatke vile rimskog vladara Konstantina Velikog, koji je rođen u rimskom gradu Naisu (Naissus) tj. današnjem Nišu.

Ana Ranđelović, nastavnica likovne kulture u školi „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje, na snimku pokazuje kako najjednostavnije, uz materijale koje deca imaju kod kuće, mogu da naprave mozaik.  Snimak možete pogledati na sledećem linku.

Kreativna ideja, malo dobre volje i strpljenja i zanimljiv rad će biti spreman.

Autori najboljih radova biće nagrađeni zanimljivim poklonima.

Rok za prijavu je do 20. septembra, a nakon toga biće proglašeni pobednici. Konkurs je namenjen deci do 14 godina, a radovi se mogu poslati u vidu fotografije ili video snimka.

Radove slati na adresu: officenis@euinfo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *