Đaci iz Malošišta među pobednicima na konkursu „Tabla Fest 21“

Učenici II-11 odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u Malošištu učestvovali su na konkursu „Tabla Fest 21“ koji je raspisao Niški kreativni studio i Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla“ za najbolji literarni rad učenika osnovnih škola. Učenici Maša Jovanović i Andrej Milenković osvojili su I i II nagradu.

Kako kaže učiteljica i mentor Danijela Mitrović njeni učenici su prvi put  učestvovali na ovom literarnom takmičenju i osvojili su prvo i drugo mesto. Pristigle radove, kojih je bilo preko 130 iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ocenjivali su Stručni žiri i Dečji žiri, odnosno žiri čine učenici OŠ koje sarađuju sa Tablom i prihvatili su da budu deo Dečjeg žirija.

Učenici su pisali radove na teme: Maska mi je ukras lica, Kad bi tabla pričala i Dani pokraj bolesnika.

  • „Tabla Fest 21“ je konkurs koji ima malo drugačiji način ocenjivanja radova iz razloga što postoje dva žirija, Stručni i Dečiji Žiri. Učenica II-11 odeljenja Maša Jovanović osvojila je, prema mišljenju Stručnog žirija, drugo mesto za literarni rad „Dani pokraj bolesnika“, dok je Dečiji žiri radove Maše Jovanović i Andreja Milenkovića ocenio prvom i drugom nagradom- kaže učiteljica Danijela.

Ona dodaje da je izuzetno ponosna na uspeh učenika jer je konkurencija bila velika.

Svi nagrađeni autori  na festivalu dečjeg stvaralaštva „Tabla Fest 21“ pored diplome dobiće i knjigu „Tablini pesnici“.
Učiteljica Danijela kaže da ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije neće biti organizovano uručenje nagrada, već će svi nagrađeni autori dobiti diplome u e-formatu na adresu e-pošte matične škole.
Takođe, svi mentori nagrađenih autora će na naznačenu adresu e-pošte dobiti zahvalnice.

MJ./Foto: D.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *