Djacima prvacima po 5 000 dinara iz lokalnog budžeta

Tradicionalno, pomoć za djake prvake doljevačke OŠ „Vuk Karadžić“ u iznosu od 5 000 dinara, obezbedjena je i ove godine iz lokalnog budžeta, a novac je tokom današnjeg i jučerašnjeg dana podeljen roditeljima onih mališana koji su ove godine prvi put seli u školske klupe.  Prema rečima direktora škole Gorana Ilića novac je dobilo 146-oro djaka, a za te namene iz opštinske kase izdvojeno je 730 000 dinara.

Iz lokalne vlasti ističu da su ovim izdvajanjima želeli da roditeljima olakšaju izdatke koje septembar nosi sa sobom, tako da je svaki đak prvak, sa prebivalištem u opštini Doljevac, dobio ovaj iznos. Najavljuju da će se sredstva za te namene izdvajati i nadalje, kao odličan primer dobre prakse, koja traje već skoro deceniju i potvrda odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

Dobra vest je i da je za razliku od prošle godine broj djaka prvaka u opštini Doljevac povećan za oko dvadesetak, ali rastužuje činjenica da sada u selu Rusna, jednom od najmanjih u doljevačkoj opštini, nema ni jednog djaka koji je pošao u prvi razred.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *