Dobar odziv za vakcinaciju u opštini Žitorađa

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević kaže da poslednjih dana beleže veći broj građana koji su izrazili interesovanje za imunizaciju i primili vakcinu protiv korona virusa. Kako ističe na to je uticala edukativna  kampanja koju su sproveli prilikom obilaska mesnih zajednica.

Stanojević kaže da na teritoriji opštine Žitorađa ima dosta starijeg stanovništva i da je prioritet bila upravo ova kategorija građana prilikom kampanje o prednostima vakcinacije.

  • Obilaskom mesnih zajednica, uspeli smo da motivišemo stanovništvo da se vakciniše. Od početka imunizacije do danas prvom dozom je vakcinisano 1851 građanin, dok je drugu dozu primilo 1153 građana naše opštine- ističe predsednik opštine Žitorađa.

Stanojević kaže da su u prethodnom periodu imali jako malo zainteresovanih građana da prime cepivo pa su odlučili da kampanjom približe građanima prednosti imunizacije što je i  urodilo plodom.

  • Raduju me pozitivni rezultati kampanje koju smo na terenu sproveli, o čemu govori i činjenica da je samo tokom proteklog vikenda vakcinisano preko 250 građana naše opštine”.

On je podsetio građane da svakog radnog dana posle 14 sati svi zainteresovani mogu bez prethodnog zakazivanja ili prijave preko eUprave, da se jave u Dom zdravlјa Žitorađa i prime cepivo protiv korona virusa.

I iz Doma zdravlјa Žitorađa pozvali su sugrađane da se odazovu ovom pozivu i prime vakcinu, bez obzira da li imaju zakazani termin ili ne i na taj način da se zaštite od mogućih komplikacija koje nosi infekcija korona virusom.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *