Dodeljene Vukove diplome: Oni su najbolje što Opština Doljevac ima

Danas, tradicionalno i simbolično, na Vidovdan, na svečanosti upriličenoj u matičnoj školi u Doljevcu, najboljim svršenim osnovcima škole „Vuk Karadžić“, dodeljena su priznanja za uspešno školovanje i iskazane rezultate na takmičenjima. Takodje, proglašeni su i djaci generacije po osmogodišnjim školama u Doljevcu, Pukovcu, Malošištu i Belotincu, kao i djak generacije na nivou cele opštine. Ove godine titulu najboljih medju najboljima ponele  devojčice, njih četiri. Učenicom generacije na kraju školske 2017/18. godine proglašena je Karolina Živković, koja je ujedno i djak generacije pukovačke škole. U doljevačkoj školi djak generacije je Sara Spasić, najbolja u Malošištu je  Sara Nikolić, a Anastasija Milosavljević u Belotincu.

Karolina Živković, djak generacije u Opštini Doljevac (Foto: J.K.)

Odličan uspeh tokom školovanja i zavidni rezultati na takmičenjima doneli su Karolini Živković titulu zvanično najboljeg djaka u Opštini Doljevac. Karolina je najveći uspeh postigla iz tehničkog, s obzirom na to da se plasirala na republičko takmičenje, kao i iz hemije gde je nekoliko puta bila prva na okružnim nivoima takmičenja. – Jako sam ponosna što sam dobila ovo priznanje i nastaviću i dalje da se trudim i budem još bolja, kako bih to opravdala, rekla je u izjavi za  Koprijan radio. Ovih dana se popunjavaju liste želje, a njena je želja, dodaje, da upiše gimnaziju.

Sara Spasić, djak generacije u Doljevcu (Foto: J.K.)

Sara Spasić djak generacije u doljevačkoj školi, kaže da svako ko se samo malo više trudi od ostalih i redovno uči može da postigne zavidne rezultate, kao što je to njoj pošlo za rukom. Ona takodje u svojoj djačkoj biografiji ima niz zapaženih rezultata. – Učestvovala sam na takmičenjima iz srpskog, matematike, tehničkog, biologije. Izdvojila bih visok plasman iz biologije, s obzirom na to da sam na okružnom takmičenju zauzela prvo mesto. Što je takodje jako bitno, odlično se pokazala na maloj maturi, te se, sa osvojenih 95,7 poena, nada upisu u srednju Medicinsku školu u Nišu, odsek za fizioterapeuta.

Anastasija Milosavljević, djak generacije u Belotincu

Dodajmo i to da su najbolji budući srednjoškolci, u prisustvu rukovodilaca škole i predstavnika lokalne samouprave, nagradjeni knjigama. Ovoga puta  izbor je simbolično pao na štivo “Zauvek djaci”, antologiju učitelja, pesnika za decu i mlade, koju je priredio profesor Vlasta Cenić, dok su djaci generacije dobili i roman “Na Drini ćuprija”, Ive Andrića, a djak generacije na nivou Opštine Doljevac i 10.000 dinara. S obzirom na to da je sada vreme raspusta i zasluženog odmora,  ove vredne djake škola  je nagradila i besplatnim mesečnim kartama za doljevački Akva park.

Sara Nikolić, djak generacije u Malošištu

Inače, ove školske godine 26-oro ovdašnjih djaka  dobilo je Vukovu diplomu, što je oko višegodišnjeg proseka, kažu u  Osnovnoj školi.

 

 

 

 

                                              J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *