Vozači, stižu nova pravila za tehnički pregled!

Novi pravilnik o tehničkom pregledu stupa na snagu 5. jula, pa neispravna vozila više neće moći da produže registraciju tako lako kao ranije, pre svega jer počinje obavezno fotografisanje vozila iz više uglova i rigoroznije kontrole ispravnosti. Vozače očekuje tehnički pregled u trajanju od najmanje pola sata za putničko vozilo, a potom i pravljenje pet fotografija, uz naznačeno mesto fotografisanja.

Proveru neće proći vozila čiji su pneumatici ispucali ili nemaju dovoljnu dubinu šare, kao ni ona čije je vertrobrnsko staklo puko i pukotina ima tendenciju daljeg širenja. Obavezna oprema u vozilu mora biti kompletna. – objašnjava Dejan Petković kontrolor tehničkog pregleda u Kočanu.

Kako napominje kontrolor Petković,  tehnički pregled neće moći da se obavi ukoliko je identifikaciona ploča oštećena ili izbledela. Važno je da kontrolor može sve podatke jasno da pročita, jer ukoliko neke od tih podataka ne može jasno a vidi, uputiće vlasnike takvog vozila da se obrate ovlašćenom proizvođaču te marke i da uzme novu pločicu.

Petković dodaje da vlasnici obrate pažnju na sledeće stavke jer ukoliko imaju navedene nedostatke neće moći da registruju vozilo, a to su:

– Prljavo vozilo
– Neispravni brisači
– Nečitljiv broj motora
– Pukotina na vetrobranskom staklu
– Neispravan uređaj za zaustavljanje
– Vidno mehaničko oštećenje šasije
– Neispravni svetlosnosignalni uređaji
– Nekompletna obavezna oprema u vozilu
D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *