Doljevac se priprema za Dan planete Zemlje- Sadnja cveća u centru i uređenje staze ka Koprijanu

U susret Danu planete Zemlje Doljevac se sprema  da se pridruži globalnoj inicijativi čišćenja i ozelenjavanja. Na čelu ovog pokreta je Lokalna samouprava Doljevac i Komunalna inspekcija opštine Doljevac, predvođena inspektorkom Danicom Cvetković, koja je pokrenula akciju sređivanja centra naselja.

U skladu sa inicijativom, sve javne institucije i preduzeća pridružiće se ovom poduhvatu čišćenja, koji će početi 19. aprila sadnjom cveća i patuljastih četinara u centru Doljevca. Ovaj datum predstavlja početak nedelje obeležavanja Dana planete Zemlje, gde će se građani i volonteri okupiti kako bi dali svoj doprinos u očuvanju životne sredine.

Učešće u akciji sadnje cveća i patuljastih četinara 19.aprila potvrdila je Srednja škola Doljevac, Zaposleni u Javnoj biblioteci Doljevac i JKP Doljevac.

Nastavak akcije rezervisan je za 22. april, kada će se fokusirati na sređivanje staza ka Koprijan tvrđavi, simbolu istorijskog i prirodnog bogatstva ovog kraja. Ova zajednička inicijativa ima za cilj ne samo da očuva okolinu, već i da podstakne svest o značaju očuvanja prirode i njene lepote.

Planirano je da se uključe u akciju Crveni krst Doljevac, Centar za socijalni rad, Javna biblioteka Doljevac, Srednja škola Doljevac, JKP i radnici Opštinske uprave Doljevac, kao i volonteri, odnosno građani koji bi pomogli u sređivanju staze ka Koprijan tvrđavi.

Ovom prilikom biće postavljene i popravljene kante na smeće, čistiće se staza, zameniće se rasveta i biće popravljene klupe.

Komunalna inspekcija opštine Doljevac poziva sve građane i pojedince da se pridruže ovom značajnom događaju i doprinesu stvaranju čistijeg i zelenijeg okruženja za sve nas. Dan planete Zemlje je prilika da se pokaže solidarnost i briga za našu planetu, a Doljevac je spreman da bude deo tog globalnog pokreta očuvanja prirode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *