Doljevac: Školska godina u skladu sa preporukama ministarstva

Iako je ostalo još mesec dana do početka nove školske godine još uvek nije poznato kako će školarci pohađati nastavu. Prema rečima generalnog direktora OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu Gorana Ilića ova ustanova nije dobila smernice niti uputstva kako će se odvijati nastava od 1.septembra. Ilić dodaje da sve to zavisi od epidemiološke situacije, ali da će konačnu odluku doneti Ministarstvo prosvete. On ističe da su u proteklim danima imali obavezu da sprovedu anketu među nastavnicima i učenicima. Tačnije, da prikupe podatke koliko učenika i nastavnika poseduju računar, tablet, laptop ili mobilni telefon. Da li imaju internet konekciju, kao i da dostave podatke o broju učenika i nastavnika koji nemaju internet konekciju niti bilo koji od navedenih tehničkih uređaja.
Kako Ilić dodaje preciznije podatke o početku školske godine imaće oko 15. avgusta, odnosno smernice kako će se odvijati nastava, ali i pod kojim uslovima.

Podsetimo, ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević je izjavio da je za početak nove školske godine u uslovima epidemije koronavirusa pripremljeno “nekoliko modela realizacije nastave” i da je prosveta spremna da se prilagođava epidemiološkoj situaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *