Doljevačka inspekcija kontroliše primenu zaštitnih mera u borbi protiv virusa, građani mogu da prijave kršenje mera

Na nedavno održanom sastanku u Nišavskom upravnom okrugu kome su prisustvovali i predstavnici doljevačke lokalne samouprave doneti su zaključci o pojačanom nadzoru inspekcijskih službi. Srđan Stanković, komunalni inspektor u opštini Doljevac, ističe da su već danas službe izašle na teren i da se kontrolišu svi objekti koji su propisani Uredbom Vlade RS, a u cilju primena mera za zaštitu od korona virusa. On je dodao da inspekcijske službe od sada rade 24 sata, a građani putem telefona 060/615-0454 mogu prijaviti sve nepravilnosti i kršenje mera.

Srđan Stanković, foto privatna arhiva

U narednom periodu biće pojačana kontrola svih ugostiteljskih objekata, kaže Stanković, poput kafića, klubova, restorana i diskoteka, a svako okupljanje ljudi na organizovanim koncertima, otvorenom i zatvorenom prostoru biće sankcionisano ako se pridržavaju propisanih mera zaštite.

Kako se vikendom održavaju utakmice i razna sportska nadmetanja poseban akcenat biće stavljen na ova okupljanja, pa će inspektori pojačano kontrolisati  utakmice i druge sportske manifestacije.

Tokom vikenda inspektori će obići i sve sale koje se iznajmljuju za razne vrste veselja, ali i sale koje se iznajmljuju za sahrane, bilo da se radi o državnim ili privatnim objektima.

  • U opštini Doljevac nema tržnih centara, ali zato imamo dosta maloprodajnih objekata pa će i oni imati pojačani inspekcijski nadzor, bilo od strane komunalnog inspektora iz jedinice lokalne samouprave ili od strane republičke inspekcije. Ukoliko se primete nepravilnosti za prekšioce biće izrečene kazne- dodaje Stanković.

Svaki prekršaj biće sankcionisan, a kako komunalna inspekcija radi 24 sata, građani će moći sve nepravilnosti i prekršaje na prijave na broj 060/615-0454.

Kontrole će u narednom periodu biti svakodnevne, pa i tokom vikenda. Komunalni inspektori iz naše opštine taj posao obavljaće i samostalno i u saradnji sa republičkim inspektorima, a u skladu sa planom inspekcijskog nadzora na dnevnom i nedeljnom nivou.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *