Inspekcije pooštravaju epidemiološki nadzor u opštini Doljevac

Zajednička strategija svih relevantnih institucija u cilju suzbijanja zarazne bolesti covid19, bila je tema sastanka održanog u Nišavskom upravnom okrugu, kome su prisustvovali i predstavnici doljevačke lokalne samouprave. Na zajedničkom cilju, kako je istaknuto nakon sastanka, radiće predstavnici Grada, gradskih i opština Nišavskog okruga, MUP-a, Komunalne policije i poreske inspekcije sa šefovima i načelnicima republičkih inspekcija – zdravstvene, sanitarne, turističke, tržišne, veterinarske i polјoprivredne kao i i inspekcije za rad. Prvi korak ka tom cilju bilo je formiranje tima koji će se time baviti.

Načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović organizovao je ovaj sastanak po nalogu Vlade Republike Srbije za formiranje radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja Covid – 19, kako bi se napravio efikasan tim koji će biti u obavezi da kontroliše rad objekata na teritoriji Nišavskog okruga koji su potencijalno najrizičniji, poput fabrika, većih ugostitelјskih i trgovinskih lanaca, pijaca na otvorenom i zatvorenom prostoru, javnog saobraćaja ili okupljanja na sportskim dešavanjima.

Načelnica opštinske uprave u opštini Doljevac Gordana Cvetković, koja je sa zamenikom predsednika opštine Milošem Vukotićem, prisustvovala sastanku, kaže u izjavi za Radio Koprijan, da će u narednom periodu, u cilju suzbijanja epidemije, i na teritoriji opštine Doljevac kontrole biti svakodnevne, čak i tokom vikenda. Komunalni inspektori iz naše opštine, kako naglašava, taj posao obavljaće i samostalno i u saradnji sa republičkim inspektorima, a u skladu sa planom inspekcijskog nadzora na dnevnom i nedeljnom nivou.

Inače, corona brojke su neumoljive, jer broj zaraženih već nekoliko dana ide preko hiljadu. Prema rečima epidemiologa, Srbija se trenutno nalazi u nedelјi uspona, što će biti slučaj i sledeće nedelјe, a može da se desi i da zahvati treću nedelјu. Prema trenutnim prognozama, onda može da dođe do zaravnjenja, a spuštanje se može očekivati za nekih pet nedelјa od sada, polovinom decembra, ali samo ako se poštuju preporučene mere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *