Doljevački komunalci krenuli sa tužbama

Dugovanja građana prema JKP Doljevac za usluge iznošenje smeća su velika i mi smo primorani da neplatiše tužimo i prinudno naplatimo svoja potraživanja rekao je za radio Koprijan Dalibor Stamenković , direktor JKP Doljevac. Zato će narednih dana na adrese mnogih , stići tužbe koje nažalost predviđaju mnogo veće troškove, rekao nam je Stamenković. Inače u JKP Doljevac su nam potvrdili da su u procesu tužbi svi građani i firme koji duguju iznose preko 10.000 dinara.

  • Posle opomena koje smo poslali dužnicima na kućnu adresu nažalost veliki broj građana koji duguje račune za iznošenje smeća nije izmirio svoje obaveze prema našem preduzeću. Zato smo primorani da podnesemo tužbe protiv neplatiša- kaže Dalibor Stamenković.

Stamenković dodaje da su pre desetak dana poslali 58 predmeta izvršitelju, jer i nakon brojnih opomena i ponuda za reprogram dugovanja građani nisu platiti zaostale račune. Uprava JKP Doljevac pripremila je još oko 50 predmeta koji će biti dati izvršitelju na naplatu.

  • Još jednom apelujem na korisnike naših usluga da izmire zaostala dugovanjua i svakog radnog dana mogu da dođu do naše službe i potpišu repogram duga. Mi smo dužnicima omogućili da dugovanja plate u 12 jednakih mesečnih rata- ističe Stamenković.

Većina dužnika duguje oko 20 hiljada dinara za usluge iznošenja smeća. Stamenković dodaje da ne bi došli u tu situaciju da izvršitelji pokucaju na njihova vrata uvek mogu da dugovanja izmire na više rata, jer brojna dugovanja ometaju normalno funkcionisanje preduzeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *