Doljevački kuvar osvaja samo zlato!

IMG-32158ce5d00d87377cec92d32dcaa3ce-V
Momčilo Stevanović u Makedoniji na takmičenju

Na Gastro festivalu u Strumici u Makedoniji, kuvar iz Čečine, Momčilo Stevanović osvojio je još jednu zlatnu medalju za svoje kulinarske veštine. Festival se održava u hotelu Vila Park, a za večeras je zakazana dodela medalja. Ovaj mlađani kuvar takmičio se je u kategoriji do 23 godine u spremanju modernih specijaliteta. Učestvovalo je preko 400 takmičara iz 40 zemalja, a članovi žirija bili su predstavnici iz 30 evropskih  i ostalih država sveta.

IMG-d3b936b7a7dda83ec88f0ed006308b57-V

Konkurencija je bila izuzetno velika, a ja sam se takmičio u kategoriji do 23 godine u spremanju modernih specijaliteta. U mojoj kategoriji bilo je 120 takmičara, a ja sam od maksimalnih 100 ostvojio 94 poena, što mi je osiguralo prvo mesto. Spremao pileće paketiće punjene omletom od jaja i taj specijalitet  mi je doneo pobedu. Iz Srbije je bilo još takmičara iz drugih gradova i udruženja, a mi iz niškog udruženja osvojili smo dve zlatne medalje.-kaže za naš radio Momčilo Stevanović koji se je takmičio na Gastro festivalu u Makedoniji.

On u izjavi za naš radio dodaje i da se je susreo sa problemom u toku samog takmičenja jer je supervizor iz Engleske, iz nekih nepoznatih razloga bojkotovao njihovu kategoriju i nije im dodelio bodove. Kako ističe Stevanović, problem je bio što su u samom finišu nadmetanja, njih četvorica bili iz Srbije, što je supervizor video kao problem. Nakon, žalbe, problem je rešen i poeni im nisu oduzeti.

Sutra se takmičenje i zvanično završava, a kako kaže Momčilo, sledeće godine u Ohridu,  na gastro takmičenju, se nada da će ponoviti ovakav uspeh.

Podestimo, početkom septembra, Momčilo je na takmičenju u Knjaževcu na 10. Međunarodnom takmičenju u spremanju jela sa roštilja na nacionalni i tradicionalni način, takođe zauzeo prvo mesto u svojoj kategoriji.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *