Doljevački odbor JS pruža podršku Palmi

Opštinski odbor jedinstvene Srbije u Doljevcu pružio je puno podršku predsedniku ove strane Draganu Markoviću Palmi zbog optužbi Marinike Tepić da je organizovao žurke gde su dovođene maloletne devojke.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u ponedeljak da su u Jagodini u hotelu “Alfa” i klubu “Tigar” organizovane žurke na koje su dovođene devojčice od 15, 16, 17 godina, a na kojima su bili i predstavnici vlasti. Ona je precizirala da je takve žurke organizovao Dragan Marković Palma, narodni poslanik i lider stranke Jedinstvena Srbija.

Marinika Tepić je na konferenciji za novinare u ponedeljak prikazala video snimak za koji je rekla da je svedočenje muškarca iz Jagodine, koji je prema njenim rečima prisustvovao “podvođenju” devojčica i žena u tom gradu.

Dragan Marković Palma, lider partije Jedinstvena Srbija i predsednik skupštine grada Jagodine, izjavio je u ponedeljak da su optužbe koje je iznela Marinika Tepić „najgnusnije laži koje je ikada čuo”.

On je tada naveo da „tužilaštvo ne mora da troši papir za pozive” i da će sam podneti zahtev da se slučaj ispita.

Povodom ovog događaja danas se saopštenjem oglasio i Marko Stošić predsednik Jedinstvene Srbije u Doljevcu navodeći da je lično prisustvovao mnogim proslavama u organizaciji Dragana Markovića i odgovorno tvrdi da je sve bilo organizovano na visokom nivou i sa punim poštovanjem prema ženama i u domaćinskom duhu. On se obratio kako je navedeno u ime 500 članova Jedinstvene Srbije u Doljevcu od kojih je bar 250 žena, od kojih je jedna žena majka četvoro dece.U saopštenju se još navodi:

  • Najoštrije osuđujemo napad i gnusne laži na račun Dragana Markovića Palme kao i na sve članove stranke širom Srbije, gde su pre svega žene članovi stranke duboko uvređene. Cela Srbija zna da je program Jedinstvene Srbije i Dragana Markovića Palme zasnovan na pre svega na očuvanju porodičnih vrednosti, borbu protiv bele kuge, zapošljavanje mladih, socijalnu pravdu  kao i pomoć penzionerima i poljoprivrednicima. Tako da nikakve lažne optužbe nas neće sprečiti na našem putu ka zdravoj,  uspešnoj i prosperitetnoj Srbiji – zaključio je Marko Stošić na kraju saopštenja.

Šta znamo o slučaju Palma?

Tepić je u ponedeljak novinarima pokazala video snimak, na kojem je, kako je rekla, svedočenje neidentifikovanog čoveka iz Jagodine koji je navodno prisustvovao podvođenju žena u tom gradu.

Na snimku se vidi muškarac čije je lice sakriveno i glas promenjen, a koji je rekao da je radio u hotelu u Končarevu, naselju blizu Jagodine.

On tvrdi da je Dragan Marković Palma tamo organizovao žurke za poslovne i koalicione partnere na koje su dolazile devojke čiju je uzrast procenio na 15 do 18 godina.

„Znalo se da posle takvih žurki te devojčice idu sa njim ili sa njima. Uglavnom je to nakon napijanja tih devojčica”, govori muškarac na snimku.

Dodao je da je u Jagodini ovo „javna tajna” i da roditelji „gledaju da što pre” pošalju ćerke u inostranstvo ili u drugi grad.

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” koji je početkom prošle godine potresao javnost tvrdnjom da zna za jednog visoko pozicioniranog političara koji je pedofil, izjavio je  posle konferencije za novinare Marinike Tepić da njena priča sigurno ima osnova “jer postoje i svedoci za sve što je javno rečeno”

 

Radio Koprijan/bbc.com/serbian

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *