Doljevački opštinski Štab za vanredne situacije danas usvojio preporuke za stanovništvo i institucije radi zaštite od covida19

Zbog epidemiološke situacije u zemlji, zasedao je opštinski Štab za vanredne situacije, koji je na današnjoj sednici doneo niz preporuka, s ciljem preventivnog delovanja za teritoriju opštine Doljevac i zaštite ovdašnjeg stanovništva od zarazne bolesti covid19.

Preporučuje se da se sva okuplјanja u zatvorenom i otvorenom prostoru sprovode sa što manjim brojem lјudi i uz preduzimanje svih mera zaštite, poput nošenja maski, držanja fizičke distance i održavanja higijene. Takodje, preporučuje se građanima da okuplјanje na javnim površinama, parkovima i igralištima bude sa što manjim brojem lјudi, a organizatorima svečanosti, sportskih i drugih manifestacija da, zbog potencijalne opasnosti, odlože te manifestacije do pobolјšanja situacije.

Ujedno se preporučuje  svim privrednim subjektima poštovanje svih mera zaštite, kako radnika tako i korisnika usluga i primena svih mera zaštite iz Pravilnika o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad i sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti covid19, a privrednim subjektima što češća dezinfekcija zajedničkih prostorija, kao i puna primena svih preventivnih  mera u  ustanovama školskog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Kod korišćenja otvorenih bazena preporučuje se puna primena svih mera zaštite uz primenu instrukcija Instituta za javno zdravlje, kao i konstantna i česta dezinfekcija svih javnih objekata i javnih površina od strane JKP Dolјevac i Crvenog krsta Dolјevac. Lokalnim medijima se daje preporuka da redovno obaveštavaju stanovništvo o svim merama prevencije za sprečavanje širenja virusa.

Pored navedenih mera preporuka je svim nosiocima aktivnosti da blagovremeno obaveštavaju Štab za vanredne situacije opštine Dolјevac o preduzetim merama i stanju na terenu, a u cilјu blagovremenog reagovanja radi sprečavanja širenja zarazne  bolesti covid19.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *