Nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacije u Malošištu

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Malošištu nastavljeni su posle kraće pauze zbog pribavljanja neophodnih dozvola. Kako kaže direktor JKP Doljevac Dalibor Stamenković radovi su bili pauzirani zbog dozvole od strane Železnica Srbije kako bi bilo izvršeno podbušivanje pruge i kako bi spojili već izgrađeni krak mreže na glavni vod.

Neophodne dozvole su stigle i do petka 17.jula, u ovom naselju, biće vršeni radovi, a izvođač je firma iz Beograda, pa je Stamenković apelovao na građane da budu strpljivi jer će na ovom delu puta, od Malošišta ka Čapljincu, biti usporen saobraćaj i verovatno će se odvijati jednom kolovoznom trakom.

Podbušivanjem pruge biće priključen već izgrađeni krak kanalizacije na novoizgrađeni vod i konačno će se rešiti dugogodišnji problem, a biće priključeno, prema grubim procenama, od 100 do 200 domaćinstava na mrežu.

Stamenković podseća da je kanalizaciona mreža, pre par godina, već postavljena u ovom delu sela iznad pruge, takozvano „bačkalo“, kao i deo do groblja, a nakon spajanja sa glavnim vodom, meštani bi mogli odmah da zatraže priključak i nakon uplate avansa da se priključe na mrežu.

Interesovanje građana za priključak na kanalizacionu mrežu je zadovoljavajuće, a iz ovog preduzeća izašli su u susret građanima i omogućili plaćanje priključka u nekoliko mesečnih rata.

  • Cena priključka je 50 hiljada dinara, a budući korisnici imaju mogućnost i plaćanja na 10 mesečnih rata. Građani sklapaju ugovor sa našim preduzećem i već nakon uplate prve rate mogu da budu priključeni na kanalizacionu mrežu. Takođe, ukoliko su ranije već platili učešće za izgradnju mreže, sa potvrdom, koju izdaje MZ Malošište, cena biće umanjena na 35 hiljada dinara- ističe Stamenković.

Prema planu, do kraja godine, trebalo bi da bude odrađena polovina mreže, a prema rečima Stamenkovića, do kraja sledeće godine se nada da će naselje Malošište imati gotovu kanalizacionu mrežu i da će svako domaćinstvo, ako želi, moći da se priključi na vod.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *