Dunji Tošić iz Malošišta treće mesto na Okružnoj smotri recitatora

Okružno takmičenje recitatora, održano u četvrtak 19.aprila u Niškom kulturnom centru bilo je jako uspešno za Dunju Tošić iz Malošišta, učenicu 3. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenja u Mališištu, s obzirom na to da je, u izuzetno jakoj konkurenciji, zauzela treće mesto. Pored nje, učestvovalo je još dvoje recitatora iz naše opštine u kategoriji  nižih razreda, Dunjina mladja sestra Lena, učenica 1.razreda, ujedno i jedini djak prvak na takmičenju i Veljko Mitrović iz Čečine, učenik 4.razreda.

Dunja, koja je i ranijih godina učestvovala na takmičenjima u recitovanju i imala zapažene rezultate, ovoga puta  se predstavila pesmom Brane Crnčevića „Ljutito meče“. U razgovoru za radio Koprijan ističe da je  zadovoljna ostvarenim uspehom.- Volim da recitujem i baš mi je bilo zanimljivo i lepo juče na takmičenju. Nisam imala tremu, taj strah sam davno savladala, pa je i to uticalo na moje uspešno predstavljanje.

Dunjina učiteljica Danijela Mitrović kaže da je jako ponosna na njen uspeh, ali i nastupe drugo dvoje dece iz naše opštine koja su se juče takmičila. – Ovo je veliki uspeh za nju, našu školu i mene kao njenu učiteljicu.  Dunja je i prošle godine učestvovala na Okružnoj smotri i imala zapažen nastup, tako da se nadam da će na narednim takmičenjima njen talenat još više doći do izražaja.

Pored toga što je odličan recitator, Dunja je i zapažen čitalić-klikeraš, ističe njena učiteljica, a pored srpskog ne zaostaje ni u znanju iz drugih predmeta.  Ove godine je na Opštinskom takmičenju iz matematike, koje je i najviši nivo za učenike trećeg razreda, osvojila drugo mesto.

Inače, pravila su takva da samo prvoplasirani takmičar ide na Republičku smotru, koja će ove godine biti održana u Valjevu, dok su drugoplasirani i trećeplasirani takmičari, medju njima i Dunja, dobili plakete za ostvaren uspeh.

Dunja je recitovala i za slušaoce radio Koprijana. Evo audio zapisa:

https://soundcloud.com/radiokoprijan/dunja-tosic-ljutito-mece-brana-crncevic

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *