DZ Doljevac: Preventivni pregledi dece, UZ abdomena, laboratorijske analize, tumor markeri CEA, CA19-9 i AFP i pregled mladeža

Dom zdravlјa Dolјevac u saradnji sa Ministarstvom zdravlјa sprovodi besplatne preventivne preglede u nedelјu, 16. juna od 8 do 17 časova, u cilјu rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlјu.

I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u nedelјu će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da bez zakazivanja, izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratoriji.

Dom zdravlјa poziva građane da učestvuju u nedelјnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlјe.

Posebno pozivamo roditelјe dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlјe svoje dece, napominju lekari doljevačkog Doma zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *