Edukativne tribine Crvenog krsta

Crveni krst Doljevac u skladu sa usvojenim kalendarom aktivnosti Crvenog krsta Srbije i Programom realizacije aktivnosti usmerenih ka prevenciji zanemarivanja i zlostavljanja dece održao je  tribinu posvećenu ovoj temi  na kojoj su  učestvovali predstavnici organizacija, ustanova i predstavnici organizacija koji se u svom radu susreću sa ovom problematikom.

Tribina je održana danas u prostorijama Crvenog krsta, pored  Starog  mlina,  a učesnici  tribne su bili predstavnici Centra za socijalni rad Doljevac, predstavnici Doma zdravlja, lokalne samouprave, OŠ „Vuk Karadžić“, Predškolske ustanove „Lane“ i predstavnici Policijske stanice Doljevac.

Takođe,  sutra, 28. juna sa početkom u 12 sati,Crveni krst u okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv diskriminacije starih će organizovati  tribinu pod sloganom „Zlostavljanje starih, da li se prepoznajemo?“.

Kako kaže Danijela Kostić ispred ove ogranizacije tribini će prisustvovati predstavnici svih relevantnih organizacija i ustanova, koje se u svom radu susreću sa ovom problematikom, a koje bi u intenzivnijoj saradnji doprinele prevenciji diskriminacije starijih osoba.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *